Σημαντική επιτυχία στον τομέα ελεγχόμενων παραδόσεων ναρκωτικών ουσιών σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αλβανικές αρχές.

Πρόκειται για κατασχέσεις κοκαΐνης συνολικής ποσότητας 45.801 γρ. κρυμμένης σε δύο εμπορευματοκιβώτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά επικοινώνησε με το σύνδεσμο των αλβανικών αρχών, τον ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες των κατασχέσεων κι έστειλε τα σχετικά φορτωτικά έγγραφα.

Συμφώνησαν για την αποδέσμευση των δύο εμπορευματοκιβωτίων ώστε να φορτωθούν την ίδια μέρα στο πλοίο και να φτάσουν έγκαιρα στο Δυρράχιο στις 29/08/2019, ώστε να μην κινήσει υποψίες η καθυστέρησή τους.

Καθώς όμως ζητήθηκε από τις αλβανικές αρχές να τοποθετηθούν μέσα στα εμπορευματοκιβώτια ψεύτικες συσκευές ναρκωτικών με συσκευές γεωεντοπισμού (ύστερα από αίτημα των αλβανικών Εισαγγελικών αρχών) και αυτό απαιτούσε χρόνο, συμφωνήθηκε να μην φορτωθούν τα κιβώτια, να δεσμευτούν εκ νέου από το Τελωνείο και να έλθει κλιμάκιο της αλβανικής Αστυνομίας ώστε, με τη συνδρομή των ελληνικών αρχών,  να τοποθετήσει τις ψεύτικες συσκευασίες και συσκευές ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Στις 30/08/2019 ο σύνδεσμος των αλβανικών αρχών ενημέρωσε το Γ’ Τελωνείο Πειραιά ότι τα πακέτα ήταν έτοιμα και μέσω της Interpol ζητήθηκε η διευκόλυνση της εισόδου του κλιμακίου από την Κακαβιά.

Το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά ενημέρωσε το Τελωνείο Κακαβιάς και στις 31/08/2019 το κλιμάκιο έφτασε στο λιμένα Κερατσινίου. Με συνοδεία του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου το κλιμάκιο οδηγήθηκε στην ελεύθερη ζώνη ώστε να τοποθετήσει στα δύο εμπορευματοκιβώτια τα ψεύτικα πακέτα και τις συσκευές ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Με τη συνδρομή τεχνικού υπεύθυνου της ναυτιλιακής εταιρείας τοποθετήθηκαν τα ψεύτικα πακέτα στο ένα εκ των δύο κιβωτίων.

Τελικώς, στις 02/09/2019,στον ίδιο χώροτοποθετήθηκαν τα πακέτα στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο και έγινε ο τελικός έλεγχος των καμερών, μετά από τον οποίο αποφασίστηκε η τοποθέτηση μόνο των συσκευών γεωεντοπισμού σε κάθε κιβώτιο.

Τα δύο εμπορευματοκιβώτια αποδεσμεύτηκαν από το Τελωνείο, τέθηκαν σε 24ωρη επιτήρηση από τη διαχειρίστρια εταιρεία της ελεύθερης ζώνης, φορτώθηκαν σε πλοίο με προορισμό το Δυρράχιο στις 14/09/2019, εκφορτώθηκαν στις 17/09/2019 και τέθηκαν υπό επιτήρηση από τις αλβανικές αρχές.

Στις 20/09/2019 ο σύνδεσμος αλβανικών αρχών ενημέρωσε το Τελωνείο ότι τρία άτομα προσέγγισαν το εμπορευματοκιβώτιο μέσα στην ελεύθερη ζώνη του Δυρραχίου και όταν αντιλήφθηκαν ότι παρακολουθούνται επιχείρησαν να διαφύγουν. Τα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, ένα άτομο συνελήφθη και τα υπόλοιπα αναζητούνται.

Το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του κλιμακίου των αλβανικών αρχών στις 24/09/2019 ότι στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα και ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς το δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο παραμένει υπό παρακολούθηση στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από