«Καμπανάκι» για τα τέλη κυκλοφορίας  στα ΙΧ ενόψει του 2021 καθώς υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους με τους ρύπους  χτύπησε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής αφού ξεκαθάρισε ότι το για το 2020 οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώσουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω σημειώνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν αρκετά στη χώρα λόγω του γερασμένου στόλου ΙΧ που υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει η ευρωπαϊκή οδηγία για σύνδεσή των τελών με τους ρύπους.

«Έχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων», σημείωσε ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον ANT1 ανακοινώνοντας πως η λύση που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

Η προηγούμενη κυβέρνηση, πρόσθεσε,  έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτα πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας πως «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη του 2021».

Δεν θα αυξηθούν οι τιμές στις αστικές συγκοινωνίες

Αναφορικά με τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «θα ήταν ανώριμο να πω ότι θα μειώναμε το εισιτήριο». Τόνισε πως η κατάσταση στα Μέσα είναι τραγική ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι  «το εισιτήριο δε θα αυξηθεί».

Στάθηκε ωστόσο στο μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την παράνομη διέλευση, τονίζοντας πως «πρέπει αλλάξει αυτή η κουλτούρα».

«Έχουμε ήδη αυξήσει τους ελέγχους», υπενθύμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από