«Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η υπόθεση της Novartis είναι μία υπόθεση που αποτελεί διεθνές οικονομικό σκάνδαλο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να κάνει – όπως είπε – «εξεταστική, προανακριτική επιτροπή και ειδικά δικαστήρια».

Ας κάνει, πρόσθεσε, «ότι του ταιριάζει. Να μάθει ο λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία». Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, τόνισε ότι πρέπει «να θυμηθούμε ότι το σκάνδαλο αφορά στην ευνοϊκή τιμολόγηση φαρμάκων της Novartis σε μία περίοδο όπου με την παρουσία της τρόικα υπήρξε δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Να θυμηθούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές σε έγγραφα του FBI , να θυμηθούμε ότι σε εσωτερικά έγγραφα της Novartis στελέχη εκόμπαζαν ότι είχαν προνoμιακή μεταχείριση για τις τιμές φαρμάκων».

Ο κ. Τσίρπας τόνισε ακόμη πως για άλλη μία φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική επιτροπή και ειδικά δικαστήρια.