Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει την μυρωδιά του φρεσκοψημένου σπιτικού κέικ μέσα στο σπίτι, αλλά και να το απολαμβάνει μόλις κρυώσει, στο πρωινό, στο γραφείο ή και στο σχολείο. Η συνταγή μας είναι για πανεύκολο στην παρασκευή, λαχταριστό, αρωματικό κέικ, με μέλι, πορτοκάλι και βανίλια. Συχνά η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα.

Υλικά

200 γραμμάρια ελαιόλαδο

3 αβγά

200 γρ. μέλι

1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

50 ml χυμό πορτοκαλιού

1 πορτοκάλι για το ξύσμα

200 γρ. λεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. φαρίν απ

1 κ.γλ. baking powder

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αβγά, το μέλι, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Βοηθάμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 °C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μία σχάρα.