Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει την μυρωδιά του φρεσκοψημένου σπιτικού κέικ μέσα στο σπίτι, αλλά και να το απολαμβάνει μόλις κρυώσει, στο πρωινό, στο γραφείο ή και στο σχολείο. Η συνταγή μας είναι για πανεύκολο στην παρασκευή, λαχταριστό, αρωματικό κέικ, με μέλι, πορτοκάλι και βανίλια. Συχνά η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα.

Υλικά

200 γραμμάρια ελαιόλαδο

3 αβγά

200 γρ. μέλι

1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

50 ml χυμό πορτοκαλιού

1 πορτοκάλι για το ξύσμα

200 γρ. λεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. φαρίν απ

1 κ.γλ. baking powder

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αβγά, το μέλι, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Βοηθάμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 °C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μία σχάρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από