Την «εκκωφαντική σιγή» του πρωθυπουργού σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα «περιβαλλοντοκτόνα σχέδια για τις Σκουριές» και την «εξαπάτηση των πολιτών που συνεχίζεται» καταδεικνύει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την παρουσία του πρωθυπουργού στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως τα περιθώρια κινήσεων που του επιτρέπουν οι δανειστές είναι εξαιρετικά περιορισμένα -το μόνο μέτρο που έχει κάποιο ειδικό βάρος είναι η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, αλλά και πάλι είναι κενό γράμμα ως προς τον αναπτυξιακό ρόλο που θέλει να επιτελέσει η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο όσο παραμένει η 100% προκαταβολή φόρου, για την οποία δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. Άλλες εξαγγελίες είτε θα ισχύσουν μόνο για ένα χρόνο, είτε ενδέχεται να ισχύσουν σε «εύθετο» χρόνο που ελπίζουμε να είμαστε ακόμη ζωντανοί» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η φιλοπεριβαλλοντική συγκίνηση του πρωθυπουργού πρέπει να αναγνωσθεί σε συνάρτηση με τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδιά του για τις Σκουριές, για τη Θράκη, για το Ελληνικό, για τη «διευκόλυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων»» σημειώνει το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «θα είναι αμείλικτος στην εργοδοτική αυθαιρεσία», σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στις δύο τροπολογίες Βρούτση (κατάργηση βάσιμου λόγου απόλυσης και παροχή προνομίου να αυθαιρετούν εργοδοτικά οι μεγαλοεργολάβοι).

«Δεν είναι ιδιαίτερα μακρινή η περυσινή ΔΕΘ, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατράνωνε πως «θα καταψηφίσει και θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»», τονίζοντας ότι «η μόνη αναφορά που υπήρχε στην ομιλία του αφορούσε… τα μακεδονικά προϊόντα και την προστασία τους».

«Προφανώς, οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια φερεγγυότητα με την οποία αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως έπρεπε να λάβουν τα περσινά. Δηλαδή, απολύτως μηδενική. Η εξαπάτηση των πολιτών συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.