Η κυβέρνηση θα κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη και δεν υποχρεούται να εφαρμόσει τον κανόνα 1 προς 5, δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω του προσλήψεις χωρίς πιστώσεις και πως είχε ανατρέψει ακόμη και τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, καθώς οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις αποχωρήσεις.

Προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία

Παρά ταύτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή είναι σωστές και θα συνεχιστούν από εκεί που έμειναν.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές της, που είναι η Υγεία και η Παιδεία και μίλησε για προσλήψεις 800 γιατρών. Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, σημείωσε ότι στόχος είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με πρώτο βήμα τους αναπληρωτές καθηγητές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει εκ νέου σχεδιασμό για τις προσλήψεις και θα προχωρήσουν όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

Ανακοίνωσε, δε, ότι δεν θα ακολουθηθεί ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. «Έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από