Την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPO ο πρόεδρος της Τάσος Τζήκας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ τον περίμενε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τον οποίο ο πρωθυπουργός έσπευσε να χαιρετίσει.

Αμέσως μετά προχώρησε στη αίθουσα συσκέψεων και άρχισε η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζέρβα

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της 84η Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο κ. Ζέρβας τον καλωσόρισε και του χάρισε μία γραβάτα που φέρει το λογότυπο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr o κ. Μητσοτάκης αφού τον ευχαρίστησε, φωτογραφίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Είναι πολύ όμορφη και επειδή εμείς φοράμε γραβάτες είναι ένα δώρο για το οποίο, είμαι σίγουρος, ότι εάν το χάριζες σε άλλους, δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Οπότε σε ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι πολύ ενθαρρυντικό πως τόσο εκείνος όσο και ο νέος δήμαρχος έχουν την ίδια φιλοσοφία για το πως θα πρέπει να ασκείται η διοίκηση.
Από την πλευρά του, λίγες μόνο ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Ζέρβας συμφώνησαν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους.

Το αρχικά προγραμματισμένο ραντεβού των δυο ανδρών για χθες βράδυ αναβλήθηκε, καθώς το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ήταν πολύ πιεσμένο και αποφασίστηκε να γίνει στο δημαρχείο σήμερα το πρωί, αντί του ξενοδοχείου The Met που είχε επιλεγεί στην αρχή.