Καλεσμένη στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού – Σ.Ο.ΔΙΑ, Θεοδώρα Δήμα.

Συζητώντας με τους Κώστα Γιαννακίδη και Περικλή Δημητρολόπουλο, η κ. Δήμα μίλησε για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και τον τρόπο λειτουργίας τους στην Ελλάδα και τις «απειλές» που αντιμετωπίζουν οι εκμισθωτές, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε ο Σ.Ο.ΔΙΑ.

Ακόμα, η κ. Δήμα στο τραπέζι του One Talk, αναφέρθηκε στους περιορισμούς και τις υποχρεώσεις που έχουν όσοι τοποθετούν ένα ακίνητο, σε μία πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αναλύοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν γύρω από την φορολογία των εκμισθωτών.

Η ίδια τοποθετήθηκε γύρω από το πρόβλημα εύρεσης ακινήτων προς ενοικίαση αλλά και γύρω από το κατά πόσο το παγκόσμιο φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, στη σημερινή διάστασή του, αλλοιώνει τον χαρακτήρα των γειτονιών, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει «υπερτουρισμός» και ότι η χώρα εξακολουθεί να στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, διευρύνοντας μάλιστα και τα είδη του.

Πηγή: onetv.gr