Φορολογικές ανάσες στα νοικοκυριά με την εφαρμογή μια νέας κλίμακας φορολόγησης των εισοδημάτων τους σχεδιάζει να δώσει από το 2020 η κυβέρνηση, επιχειρώντας να ενισχύσει τόσο τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα όσο και τη μεσαία τάξη, η οποία λύγισε από το βάρος της υπερφορολόγησης στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, μετά τις μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις (κέρδη και μερίσματα) και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής που έχουν ήδη κλειδώσει και θα προβλέπονται στο νέο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οικονομικό επιτελείο «τρέχουν» όλα τα σενάρια για τις μειώσεις φόρων σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες που θα τεθούν σε ισχύ από το επόμενο έτος. Το στίγμα των ελαφρύνσεων αυτών αναμένεται να δώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση το εύρος των φοροελαφρύνσεων που θα ενεργοποιηθούν το επόμενο έτος θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια του νέου προϋπολογισμού, με την κυβέρνηση να προσβλέπει σε έναν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο της τάξης των 1,2 - 1,3 δισ. ευρώ για το 2020. Ο χώρος αυτός, εφόσον εξασφαλιστεί, θα προέλθει από την επιστροφή των ετήσιων δόσεων από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMPs και ANFAs), έσοδα τα οποία η κυβέρνηση συζητεί με τους θεσμούς να μετράνε στο πρωτογενές πλεόνασμα.

  • Πως θα χτίζεται το αφορολόγητο
  • Ποιες αλλαγές έρχονται στη φορολογική κλίμακα
  • Πόσο θα αυξηθεί το αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά

 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ της Τετάρτης

Εξαγγελίες για φορολογικές ανάσες στα νοικοκυριά

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από