Τις εσωκομματικές έριδες που αναδύονται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις διαδικασίες μετεξέλιξης του κόμματος σχολίασε στην εκπομπή One Line Weekend η δημοσιογράφος Νίκη Ζορμπά.

«Υπάρχει ένα μπλοκ εντός του κόμματος που εκτιμά ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει την Άνοιξη του 2020. Το αρχικό πλάνο ήταν να γίνει το συνέδριο στα τέλη του 2019» εξήγησε η δημοσιογράφος και προσέθεσε πως «μια άλλη ομάδα, η λεγόμενη προεδρική, θεωρεί πως αυτή η ημερολογιακή μετατόπιση γίνεται για να μην αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες του για την ήττα στις εθνικές αλλά και τις αυτόδιοικητικές εκλογές».

Ακόμα, η κ. Ζορμπά έκανε λόγο πως «το πρώτο κρας τεστ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα. Επιπλέον θα συνεδριάσει και η κεντρική επιτροπή μέσα στο Σεπτέμβριο. Εκεί θα είναι το κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης ή σύγκλισης και το πώς θα οδηγηθεί το κόμμα το συνέδριο».

«Ο κ. Τσίπρας ξέρει τι θέλει. Και θέλει να ανοίξει το κόμμα. Θέλει μια αντιστοιχία μελών και ψηφοφόρων. Επιπλέον επιζητεί να αποκτήσει συνδικαλιστική και καλύτερη κομματική οργάνωση. Απλώς δε ξέρει τον τρόπο ακόμα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr