Λίγο πριν τις 10 το πρωί παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο στο Πορτο Χέλι ο φερόμενος ως χειριστής του φουσκωτού που ενεπλάκη το βράδυ της Παρασκευής, στο θαλάσσιο τροχαίο δυστύχημα με αλιευτικό, στην περιοχή ανάμεσα στις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι.

Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο αλιευτικό σκοτώθηκαν και μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά. Η γυναίκα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργους, αλλά στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως στο ταχύπλοο επέβαιναν 10 γάλλοι υπήκοοι -δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά- που δεν τραυματίστηκαν.

Ωστόσο, το ΛιμενιΑυτοβούλως και με το συνήγορό του παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.κό ανακοίνωσε πως υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων -επίσης αλλοδαπός- ο οποίος ήταν και ο χειριστής του σκάφους. Όπως είπαν οι μάρτυρες, μόλις το σκάφος πλησίασε στην ακτή, ο άνδρας διέφυγε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές για τον εντοπισμό του. Ωστόσο το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο με τον δικηγόρο του.

Το Λιμενικό εκτιμά ότι πιθανώς πανικοβλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι και γι’ αυτό εξαφανίστηκε.

Στο μεταξύ, σήμερα, με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων που μπορεί να επέβαιναν στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Αρνητικό το αλκοτέστ που έγινε στους επιβαίνοντες του φουσκωτού

Οι γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στo λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο κοντά στο Πόρτο Χέλι έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Επιπλέον, εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Το ταχύπλοο έκοψε στη μέση το αλιευτικό

Η τραγική σύγκρουση σκαφών έγινε στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ταχύπλοο σκάφος έκοψε κυριολεκτικά στη μέση το αλιευτικό σκάφος, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί. Στο ταχύπλοο, μήκους περίπου 10 μέτρων με μεγάλη ιπποδύναμη, επέβαιναν 10 γάλλοι τουρίστες, δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά.

Στο αλιευτικό μήκους 4,5 μέτρων επέβαιναν με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δύο άνδρες που ανασύρθηκαν νεκροί και η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά.