Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε κλιμάκιο ελέγχου της ΑΑΔΕ στο Πήλιο, μίλησε στην εκπομπή ο Γιάννης Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, για τον ρόλο των εφοριακών, τα φαινόμενα βίας, τους τρόπους που μπορούν οι πελάτες να αντιμετωπίζουν τυχόν ανομίες σε καταστήματα, αλλά και τις νέες φοροελαφρύνσεις.

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είμαστε εκτελεστικά όργανα και όχι νομοθέτες» δήλωσε ο κ. Χατζησαλάτας και έκανε έκκληση στους επιχειρηματίες να σταματήσουν τις βίαιες συμπεριφορές, καθώς οι συνέπειες είναι πιο αυστηρές από ένα πρόστιμο.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ αφορά 55.000 επιτόπιους ελέγχους μέχρι το τέλος Οκτώβρη και εστιάζονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τις 120 δόσεις συμβούλεψε τους πολίτες «να κάνουν πολύ καλό προϋπολογισμό, γιατί σε περίπτωση μη καταβολής δύο συνεχόμενων δόσεων, ο φορολογούμενος βγαίνει από τη ρύθμιση».

Ακόμα, εξέφρασε την άποψη πως «η ανταποδοτικότητα του κράτους απέναντι στον πολίτη είναι μικρότερη, ενώ δίνουμε περισσότερα. Αν εξισορροπηθούν αυτά, όλα θα πάνε καλυτέρα», ενώ υποστήριξε πως θα βοηθήσει εξίσου και η βελτίωση των υποδομών, αλλά και η απλοποίηση της νομοθεσίας.

Πηγή: onetv.gr