Η εφημερίδα New York Times στη στήλη των απόψεών της φιλοξένησε πρόσφατα άρθρο του Ματθαίου Τσιμιτάκη με τίτλο «The Adults are Back in Charge in Greece. And they are Really Right Wing» («Οι ενήλικες επέστρεψαν στην διακυβέρνηση της Ελλάδας και είναι πραγματικά δεξιοί»).

Ωστόσο, οι New York Times αρχικά, δεν παρέθεσαν στις πληροφορίες σχετικά με τον συντάκτη του κειμένου, ότι αυτός εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Φυσικά οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστη την παράλειψη αυτή και παρατήρησαν ότι ο κ. Τσιμιτάκης έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει και να σχολιάζει όπως εκείνος πιστεύει τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο οι αναφορές του στον Κυριάκο Μητσοτάκης δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως αντικειμενικές, εξαιτίας της εργασιακής ενασχόλησης του συντάκτη.

Οι New York Times μετά τις σχετικές αντιδράσεις στο τέλος του κειμένου, διευκρίνισαν στο τέλος του κειμένου του κ. Τσιμιτάκη ότι δεν είχε εξακριβώσει πλήρως το εργασιακό παρελθόν του συντάκτη, προτού δημοσιεύσει το άρθρο, γνωστοποιώντας ότι εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα. «A previous version of this article failed to identify fully the author’s work history. He worked in the press office for the previous prime minister of Greece, Alexis Tsipras», αναφέρεται στο τέλος του άρθρου.

Οι αντιδράσεις των χρηστών: