Έχοντας να επιδείξει μια άρτια γκάμα στην πληθωρική και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των SUV, η Mercedes-Benz «κλείνει» στην ώρα της το κενό που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στην εφαλτήρια GLA και την μεγαλύτερη GLC με τη νέα GLB, που μάλλον εγκαινιάζει μια νέα υποκατηγορία, αυτή των μικρών επταθέσιων SUV με μικρά σε κυβικά μοτέρ. Το νέο της SUV πατάει στην ίδια συνταγή των υπολοίπων μοντέλων της γερμανικής οικογένειας, με μήκος 4,63 μέτρα.

Η «φρεσκοκομμένη» Mercedes- Benz GLΒ ενσωματώνει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα μπορούσε να προικίσει το γερμανικό εργοστάσιο το νέο της SUV, διαθέτει έξυπνη σχεδίαση στο εσωτερικό προσφέροντας τρεις σειρές καθισμάτων – και επτά θέσεις – ενώ η γκάμα των μηχανικών συνόλων, καλύπτει κάθε απαίτηση, με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που ξεκινούν από τα 1.3 λίτρα.

Στην εξωτερική εμφάνιση το νέο γερμανικό μοντέλο φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, με δυναμική σχεδίαση, έντονες καμπύλες και τους μεγάλους τροχούς . Ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται μέσω του νέου συστήματος πολυμέσων, απο μια μεγάλη ενιαία οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, που παραπέμπει στη νέα A-Class. Αν και χαρακτηρίζεται ως κόμπακτ SUV, οι απλόχερες χωροταξικές δυνατότητες του δίνουν λύση στους υποψήφιους αγοραστές, που μέχρι σήμερα, η απόκτηση επταθέσιων SUV αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο της κατηγορίας των πολυτελών SUV και με τιμές άνω των 70 – 80 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα, η τρίτη σειρά καθισμάτων δεν φαίνεται να έχει ρόλο κομπάρσου, αφού, η γερμανική φίρμα αναφέρει ότι, σε αυτήν μπορούν να βολευτούν επιβάτες με ύψος έως 1,68 μέτρα. Ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 560 λίτρων (στην πενταθέσια διάταξη) και μπορεί να επεκταθεί με την αναδίπλωση των καθισμάτων στα 1.755 λίτρα. Η νέα Mercedes-Benz GLB θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμα πετρελαίου. Το πιο σημαντικό νέο, είναι ότι η GLB έχει ως εφαλτήριο κινητήρα ένα νέο μοτέρ βενζίνης, 1.33 λτ. με ισχύ 163 ίππων (GLB 200).

Η επόμενη επιλογή ανεβαίνει αρκετά σε κυβικά, και είναι 2.0 λίτρων, επίσης βενζίνης,  με 224 ίππους (GLB 250 4MATIC). Οι οπαδοί του ντίζελ θα πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα 2λιτρα μοτέρ των 150  (GLB 200 d) και  190 ίππων (GLB 220 d). Φυσικά, η γερμανική φίρμα εφοδιάζει τα μοντέλα της με την πιο εξελιγμένη τετρακίνηση 4MATIC που είναι πλήρως μεταβαλλόμενη και η κατανομή της ροπής ανά άξονα αλλάζει, ανάλογα το προφίλ οδήγησης. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο.