Για «κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού» έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, στις πρώτες αντιδράσεις του, ο Παύλος Πολάκης, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής περί άρσης της ασυλίας του.

«Μέσα από μια προαποφασισμένη, όπως αποδείχθηκε, διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και από το ΚΙΝΑΛ προχώρησαν σε μια κίνηση, την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή».

«Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι, τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή ήμουν υπουργός. Αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της, ο Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Πιάσαμε τον κλέφτη και μας κατηγορεί ότι τον είπαμε κλέφτη. Και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα», σημείωσε προσθέτοντας πως «ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτό που τους αποκάλυψα ότι διέπραξε αδικήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά».