Μουσουλμάνα φοιτήτρια αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμότων καλλιστείων Μις Αγγλία, φορώντας στολή κατάδυσης αντί για μπικίνι! Η 21χρονη Αίσα Χαν έγινε η πρώτη συμμετέχουσα στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Αγγλίας που εμφανίζεται με αυτό τον τρόπο.

Παρότι ο υποχρεωτικός γύρος εμφάνισης με μαγιό απαγορεύτηκε το 2010, οι διαγωνιζόμενες μπορούν ακόμη να συμμετέχουν στον προαιρετικό διαγωνισμό «Μις Παραλία» για την προώθηση του αισθήματος σιγουριάς με το σώμα και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η νικήτρια του συγκεκριμένου γύρου του διαγωνισμού κερδίζει ένα πολυτελές ταξίδι στον Μαυρίκιο και αυτόματα προωθείται στο τοπ 20 του πίνακα για την Μις Αγγλία μεταξύ των πάνω από 50 συμμετεχόντων.

Η φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στέφθηκε Μις Λάνκασιρ τον Ιανουάριο αποφάσισε να συμμετάσχει στον συγκεκριμένο γύρο προωθώντας το μήνυμα των μουσουλμάνων ανά την Ευρώπη ότι «μαγιό δεν σημαίνει απαραίτητα μπικίνι», καθώς επίσης και για να «παραμείνω πραγματική μουσουλμάνα».

«Δεν δείχνω πραγματικά πολύ σάρκα, διότι αυτό με κάνει να αισθάνομαι άνετα», δήλωσε στην εφημερίδα Sun και πρόσθεσε ότι το γεγονός πως δεν φορά μπικίνι, δεν σημαίνει ότι δεν αισθάνεται άνετα με το σώμα της.

«Ήξερα ότι ο γύρος ήταν προαιρετικός αλλά δεν ήθελα να μείνω εκτός. Ήθελα να ανταγωνιστώ αλλά χωρίς να φορέσω μπικίνι ή μαγιό και χωρίς να δείχνω τα πόδια ή το σώμα μου» είπε και χαρακτήρισε τη στολή κατάδυσης «προσωπική μου επιλογή», παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες επιταγές των φανατικών σαλαφιστών μουσουλμάνων προς τις γυναίκες.

Η Αισά συμπλήρωσε ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα υποστήριξης, αλλά και μερικά αρνητικά από ανθρώπους που της λένε να επιστρέψει απ’ όπου ήρθε.