«Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να σταματήσει την υποφορολόγηση, δέσμευση στην οποία εντάσσεται και η μείωση του ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σε δύο φάσεις, ενώ η πληρωμή του θα γίνει σε 20 δόσεις τον πρώτο χρόνο και σε 10 δόσεις τον δεύτερο.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η ΝΔ έχει ήδη προετοιμάσει τα κύρια νομοσχέδια από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση. Στα σχέδια του κυβερνητικού επιτελείου είναι να έχουν ψηφιστεί εντός του Αυγούστου τα νομοσχέδια για το επιτελικό κράτος και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι δανειστές δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά είναι μεταρρυθμιστική τομή.

Όπως εξήγησε το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις πολλών εταίρων και θεσμών περί διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, ο κ Πέτσας σημείωσε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αφορολόγητο, αλλά με την φορολογητέα ίλη που δε δηλώνεται.

Μάλιστα τόνισε ότι για αυτό πρέπει να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, με πρώτο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Κατά τον κ. Πέτσα οι 120 δόσεις είναι ρύθμιση που επιβάλλεται στην ιδιωτική οικονομία, γιαυτό και σκοπός είναι να εφαρμοστεί και στις επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε πως στόχος είναι το επιτόκιο να μειωθεί στο 3%.

«Εφόσον δείξουμε δείγματα γραφής οι δανειστές θα αποφασίσουν μείωση στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε ενώ η μείωση πλεονασμάτων θα ζητηθεί από την κα Μέρκελ.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα εντός πανεπιστημιακών χώρων εξέφρασε πως τα πανεπιστήμια θα γίνουν ξανά όπως πρέπει να είναι όλοι οι δημόσιοι χώροι με την αστυνομία να μπορεί να παρεμβαίνει.

To πρόβλημα δεν είναι στο κράτος. Υπάρχει το κράτος και λειτουργεί. Ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας ζητεί όμως πολιτική καθοδήγηση από τους ηγέτες του. Αυτοί δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση, όχι για τα υπηρεσιακά θέματα αλλά για να αποφεύγονται σφάλματα κι ολιγωρίες, εκτίμησε καλούμενο να σχολιάσει την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά την ισχυρή σεισμική δόνηση που χτύπησε χθες Παρασκεύη την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κο Πέτσα η Κυβέρνηση, έπραξε με βάση τα παραπάνω, με τον ίδιο τρόπο τόσο στην Χαλκιδική όσο και στον σεισμό της Αθήνας.

Όπως τόνισε, χθες όσο πιο γρήγορα με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχαν ξεκινήσει για συντονιστικό πυροσβεστικής.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/409430/petsas-ston-skai-meiosi-enfia-se-2-doseis-pataxi-tis-uperforologisis/#ixzz5uCEnvVaN

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook