Υπάρχουν κάποια υλικά στην κουζίνα μας που δεν μπορείτε να φανταστείτε που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ένα από αυτά είναι η γνωστή σε όλες μας μαγειρική σόδα, που αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο ομορφιάς, που κυριολεκτικά κάνει θαύματα για το δέρμα, τα μαλλιά, τα δόντια! Έχουμε και λέμε:

Έχετε πάθει ηλιακό έγκαυμα και δεν έχετε τίποτα στο σπίτι για να σας ανακουφίσει; Μουλιάστε ένα κομμάτι ύφασμα σε διάλυμα που να αποτελείται από τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ένα λίτρο νερό και απλώστε το στην περιοχή που έχει καεί.

Σας έχουν καταφάει τα κουνούπια; Φτιάξτε μία πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό και απλώστε την στα σημεία όπου σας τσίμπησε κουνούπι για άμεση ανακούφιση από τη φαγούρα.

Σας τελείωσε το scrub προσώπου; Δημιουργήστε μία πάστα χρησιμοποιώντας 3 μέρη μαγειρικής σόδας και 1 μέρος νερού και κάντε με το μείγμα απαλό scrub στο πρόσωπο.

Έχει θαυματουργά αποτελέσματα στην απολέπιση σώματος. Γεμίστε ένα δοχείο που κλείνει καλά μέχρι τη μέση με μαγειρική σόδα, προσθέστε 10-15 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και αναμείξτε με όσο νερό θέλετε. Στη συνέχεια κάντε scrub με αυτό στο σώμα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό για ασύγκριτη απαλότητα στο δέρμα.

Ενδείκνυται και κατά των ερεθισμών από το ξυραφάκι. Για να ανακουφίσετε τους ερεθισμούς από το ξύρισμα, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό, ανακατέψτε και απλώστε με τα χέρια σας στα πόδια σας.

Βοηθά στην αποτοξίνωση στο αφρόλουτρο. Αν συνηθίζετε να μουλιάζετε στη μπανιέρα κάνοντας αφρόλουτρο, προσθέστε στο νερό μισή κούπα άλατα μπάνιου και μισή κούπα μαγειρική σόδα που θα απομακρύνει τις τοξίνες.

Έχει και χρήση οδοντόκρεμας. Η σόδα περιέχει στοιχεία που βοηθούν τόσο στη λεύκανση των δοντιών, όσο και στη ρύθμιση των οξέων που υπάρχουν στο στόμα, οπότε βοηθά στην καθαρή αναπνοή. Μπορείτε να την αναμίξετε και με λεμόνι, απλά προσέξτε την επαφή με τα ούλα.

Κάνει και για αποσμητικό. Αν θέλετε να αποφύγετε τα αποσμητικά του εμπορίου με τα πολλά χημικά, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στα δάχτυλά σας και απλώστε τη στις μασχάλες σας.

Μαλακώνει και τα χέρια. Προσθέστε 3 μέρη μαγειρική σόδα σε ένα μέρος υγρό σαπούνι χεριών και πλύνετε τα χέρια σας. Θα τα νιώσετε πολύ απαλά.

Κάνει τέλειο scrub για τα πόδια. Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και διαλύστε σε αυτήν 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Μουλιάστε τα και στη συνέχεια τρίψτε τα με ελαφρόπετρα και απλώστε την κρέμα ποδιών σας.

Επίσης μπορείτε να βουτήξτε ένα βουρτσάκι σε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα νύχια και να αφαιρέσετε δυσχρωμίες από παλιά μανό. Ταυτόχρονα θα μαλακώσουν και τα πετσάκια σας.

Ενισχύει το σαμπουάν. Βάλτε στην παλάμη σας τη συνηθισμένη ποσότητα σαμπουάν για να λουστείτε και σε αυτήν προσθέστε μία τσιμπιά μαγειρική σόδα. Τα μαλλιά σας θα καθαρίσουν σε βάθος και θα φύγει κάθε υπόλειμμα προϊόντος (π.χ. λακ ή αφρού).

Βοηθά και στην καταπολέμηση πιτυρίδας. Κάντε μασάζ με μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών σας, αντί να τα λούσετε, και επαναλάβετε για δύο εβδομάδες, για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος πιτυρίδας.

Ακόμη, βοηθά και στην ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα. Αρκεί να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας. Πιείτε ξυπνώντας ένα ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και θα το διαπιστώσετε.

Εννοείται πως απομακρύνει και τις έντονες μυρωδιές από μαγείρεμα κι όχι μόνο. Για παράδειγμα αν μαγειρέψατε ψάρι ή ψιλοκόψατε σκόρδο, αναμείξτε μαγειρική σόδα και νερό κι άμεσα θα επαναφέρει τη φυσιολογική μυρωδιά στα χερια σας.