Μετά τα φύλλα πορείας που έβγαλε για περισσότερους από 700 αστυνομικούς, αποσπασμένους σε συνοδείες επισήμων ή σε διάφορες «εύκολες» υπηρεσίες, όπως η Θρησκευτική Υπηρεσία, το Τµήµα Συνεργείου Κτιρίων και το Τµήµα Προστασίας Οικονοµίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή για τη μετακίνηση 192 αστυνομικών που υπηρετούσαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, τη Διεύθυνση Πληροφορικής, την Οικονομική Αστυνομία κ.α., στην Αμεση Δράση και τις κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής.

Κι αυτό σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια να ενισχυθούν περαιτέρω υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας πολιτών και την εμφανή αστυνόμευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ αποχωρούν συνολικά 63 αστυνομικοί.

Είναι ενδεικτικό ακόμη ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να επιστρέψουν στις οργανικές θέσεις τους – κυρίως σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής και στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών – 15 αστυνομικοί που είχαν αποσπασθεί στο γραφείο της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα.

Σημειώνεται ότι με προηγούμενες αποφάσεις του είχαν μετακινηθεί άλλοι 430 αστυνομικοί κι οι εσωτερικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ θα συνεχισθούν.