Οι φωτογραφίες με ήχο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νέων μοντέλων φωτογραφικών μηχανών της Fujifilm, που πωλούνται σε πάνω από 100 χώρες και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την αλυσίδα καταστημάτων Public.

Όπως ανακοινώθηκε από τους εκπροσώπους της αλυσίδας, τα Public, έχουν πλέον την αποκλειστικότητα της διανομής των νέων μικροσκοπικών φωτογραφικών μηχανών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την καινούργια σειρά των μικρών υβριδικών φωτογραφικών μηχανών, Fujifilm Instax LiPlay, που αποτελούν ένα συνδυασμό φωτογραφικής μηχανής άμεσης εκτύπωσης και ψηφιακής μηχανής.

Οι νέες μηχανές, που είναι περιζήτητες στο εξωτερικό (παγκοσμίως έχουν πωληθεί εκατομμύρια Instax μηχανές), πέραν του βολικού μικρού μεγέθους τους, αποτελούν συγχρόνως και φορητούς εκτυπωτές για φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί είτε από τις ίδιες είτε από κάποιο smartphone, με το οποίο συνδέονται ασύρματα μέσω Bluetooth.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μηχανών αυτών είναι η τεχνολογία που διαθέτουν, χάρη στην οποία με το πάτημα του κουμπιού του μικροφώνου, που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα, ξεκινά η εγγραφή ήχου διάρκειας 10 δευτερολέπτων, η οποία αποτυπώνει τον ήχο ως QR Code, πάνω στην ίδια την φωτογραφία!

Ο παραλήπτης της φωτογραφίας, σκανάροντας τον QR code, ακούει αυτόματα και το συγκεκριμένο ήχο της κάθε φωτογραφίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς των Fujifilm Instax LiPlay:

* Μέγιστη ανάλυση 2560 x 1920

* Ανάλυση 5MP

* Εσωτερική μνήμη χωρητικότητας 45 φωτογραφιών (δυνατότητα επέκτασης με micro SD)

* Αυτόματη εστίαση

* Φλας

* Χρονοδιακόπτης 10 και 2 δευτερολέπτων

* Διάρκεια εκτύπωσης 12 δευτερόλεπτα

* Διάσταση εκτύπωσης φωτογραφιών 62x46mm

* Δυνατότητα εκτύπωσης έως 100 φωτογραφιών με μία φόρτιση

* Εγγραφή ήχου 10 δευτερολέπτων κατά τη λήψη φωτογραφίας

* Μικρό μέγεθος

* Bluetooth

* Βάρος 255 γρ.