Συνεχίζεται το θρίλερ με την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι Χανίων.

Μέχρι στιγμής δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα σύμφωνα με το cretapost.gr.

Η 60χρονη βιολόγος δεν δολοφονήθηκε στη σπηλιά, όπου εντοπίστηκε νεκρή και ενδεχομένως έχασε τη ζωή της σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την ίδια ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνισή της (2 Ιουλίου).

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας στη συνέχεια μετέφεραν το πτώμα της στη σπηλιά και, πιθανώς, το απέρριψαν μέσω μιας τρύπας που είχε διανοιχτεί για να αερίζεται το σπήλαιο.

Στόχος των αρχών είναι να βρουν ακριβώς το σημείο που δολοφονήθηκε η Σούζαν Ιτον ώστε να καταφέρουν να συλλέξουν τυχόν επιπλέον γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει τρίχες και υλικό από τα νύχια της τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαφανεί αν ανήκουν στο θύμα ή στον δολοφόνο.

Η Σούζαν έδωσε μάχη με τον δολοφόνο

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη βιολόγος έδωσε μάχη με τον δολοφόνο της.

Οπως μεταδίδει το cretapost, το πόρισμα της νεκροτομής αναφέρει πως το θύμα έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά τα οποία όμως δεν επέφεραν τον θάνατό της αλλά πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός και γι’ αυτό εικάζεται ότι ο δολοφόνος πιθανότατα της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με τα χέρια του.

Ιατροδικαστής: Πρόκειται για μία περίπλοκη εγκληματική ενέργεια

Ο προϊστάμενος Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, μιλώντας στο zarpanews.gr για τη δολοφονία, δεν θέλησε να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Σημείωσε δε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τίποτα, καθώς «όταν ένα πτώμα είναι σε σήψη, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις προθανάτιες από μεταθανάτιες κακώσεις».

Παρά ταύτα, ο κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια ασυνήθιστη εγκληματική ενέργεια: «Εγινε κάτι περίπλοκο και ο θάνατος της Αμερικανίδας δεν ήταν άμεσος. Δεν είναι δηλαδή όπως γίνεται με πυροβολισμό. Εδώ υπήρχε διάρκεια και συνέβη κάτι το περίπλοκο» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης επιβεβαίωσε και από την πλευρά του ότι «ο τόπος που βρέθηκε το πτώμα δεν είναι και ο τόπος εγκλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι αναλυτική ενημέρωση για τη δολοφονία της Ιτον έχει ζητήσει και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Το συγκλονιστικό αντίο του γιου της

Από την πλευρά τους οι συγγενείς, τα παιδιά , οι φίλοι και οι συνεργάτες της Σούζαν Ιτον κατακλύζουν με συγκινητικά αποχαιρετιστήρια μηνύματα τον λογαριασμό της στο Facebook.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που ξαπλώναμε, βλέπαμε και ακούγαμε για πράγματα που μας έφερναν κοντά» ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα του γιου της, Μαξ.