Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα 50 νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ της τελετής χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών και η τελετή ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 45 λεπτά με την ομαδική φωτογραφία της νέας κυβέρνησης μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθώς και αρκετές σύζυγοι και μέλη των οικογενειών των μελών της νέας κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, με πλήρη σύνθεση, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη στις 11:00.

Αφίξεις υπουργών και υφυπουργών

Λίγο μετά τις 11:20 άρχισαν να φτάνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί. Από τους πρώτους που πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του.

Τρεις μόνο λέξεις χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης: «Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών, θα εργαστώ σκληρά και με εντιμότητα».

Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι ποιο Φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη κατά την άφιξή της.

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας