«Μουδιασμένη» στο ξεκίνημα της εβδομάδας εμφανίστηκε η χρηματιστηριακή αγορά.

Με το «καλημέρα» η αγορά ξεκίνησε με «βουτιά» 1,20% με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής καθώς περιμένουν τη νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη σήμερα, Δευτέρα, στο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η αγορά θέλει ένα δείγμα γραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά στο in.gr ο πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, κ. Τάκης Ζαμάνης.

Την ίδια στιγμή, η αγορά αναμένει και τον απολογισμό του σημερινού Eurogroup όπου τεθεί επί τάπητος η αξιολόγηση του μεταμνημονιακού προγράμματος.

Πρακτικά αυτό που αναμένει η χρηματιστηριακή αγορά είναι η κατάσταση την οποία παραλαμβάνει η νέα κυβέρνηση.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 883,85 μονάδες σημειώνοντας  πτώση 1,20%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,08 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η αγορά ομολόγων υποδέχθηκε τη νίκη της ΝΔ και την αυτοδυναμία με ένα δυναμικό ράλι.

Οι αποδόσεις του συνόλου των ελληνικών τίτλων κινούνται σήμερα κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Αυτή του δεκαετούς υποχωρεί κατά 13 μονάδες βάσης ή 5,87% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 2,02% καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό ναδίρ (την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει έως και το 2,03%).

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 80 μονάδες μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ κινείται περίπου 200 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από έναν χρόνο.