Για το προσωπικό της στοίχημα να αποτελέσει την πρώτη γυναίκα από το 1974 που θα εκλεγεί βουλευτής από τη Β’ Πειραιά, αλλά και το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο να «βάψει» γαλάζια την περιοχή, όσο και να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, μίλησε στην εκπομπή One Talk η υποψήφια με το κόμμα, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Μιλώντας στον Δημήτρη Μανιάτη, η κ. Τσιλιγκίρη υπογράμμισε ότι η Β’ Πειραιά είναι μια δύσκολη περιοχή και αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί μια από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ηγείται του ψηφοδελτίου ο αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική, τόνισε πως «πάντα ασχολούμουν με τα κοινά, δεν ήμουν ποτέ αδιάφορη» και συμπλήρωσε πως «αυτός είναι ο λόγος που είμαι επικριτική με τους νέους, οι οποίοι απέχουν». Στο ίδιο πλαίσιο, είπε πως «ο μεγάλος της φόβος είναι η πολιτική απαξίωση», ενώ έστειλε μήνυμα στους νέους να πάνε να ψηφίσουν και ας κάνουν λάθος.

Ερωτηθείσα για το που αυτοπροσδιορίζεται στο πολιτικό τόξο, απάντησε ότι «είμαι φιλελεύθερη, υπηρετώ ξεκάθαρα τον κεντροδεξιό χώρο» και κατέστησε σαφές πως «οι πεποιθήσεις που υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία με βρίσκουν σύμφωνη».

Αναφορικά με το κόμμα, με το οποίο πολιτεύεται παραδέχτηκε πως ενώ «υπάρχει ρεύμα αυτοδυναμίας» συμπλήρωσε πως «οι δημοσκοπήσεις δεν κρίνουν τον πρωθυπουργό».

«Είναι μια δύσκολη Κυριακή με έντονο καύσωνα, θα πρέπει οι δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να επαληθευτούν σε ένα νούμερο που θα είναι νούμερο αυτοδυναμίας» είπε θέτοντας το στοίχημα των εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία.

«Για να μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και να υπηρετήσει το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει» εξήγησε. Κληθείσα να σχολιάσει την προεκλογική της εκστρατεία είπε πως «είναι πάρα πολύ διαφορετικό γιατί όσο και αν σε γνωρίζει ο κόσμος, πλέον σου μιλάει πολιτικά και σου μιλάει για συγκεκριμένα προβλήματα». «Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι ενώ εγώ περίμενα ότι θα κάνουμε γενικές πολιτικές συζητήσεις, εκείνοι ζητούν συγκεκριμένα πράγματα» συμπλήρωσε και έδωσε παραδείγματα: «τι θα γίνει με το λιμάνι, τι θα γίνει με τη ναυπηγική ζώνη, τι θα γίνει με τη ζώνη περάματος, τι θα γίνει με το μητροπολιτικό πάρκο λιπασμάτων».

Για όλα αυτά απάντησε πως έχει συγκεκριμένες θέσεις. Μάλιστα, συγκεκριμένα για το θέμα του λιμανιού, έκανε λόγο για πολλούς και επιμέρους παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν. «Είδαμε πρόσφατα η Cosco ζήτησε επανεξέταση του Master Plan, οπότε αυτό θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα πρέπει να εξεταστεί στην ατζέντα» εξήγησε. Σε ερώτηση για τα ανεκμετάλλευτα στρέμματα στη Δραπετσώνα, όπου κάποτε γινόταν συζήτηση για πίστα Formula 1, αφού ξεκαθάρισε ότι αυτό το σενάριο έχει αποσυρθεί, έδωσε την πρότασή της, για εκμετάλλευση του συγκεκριμένου χώρου. «Μιλάμε για περίπου 300 στρέμματα ελεύθερης γης, τα οποία είναι προς εκμετάλλευση» είπε αρχικά και συνέχισε «η ευρύτερη περιοχή Κερατσίνι, Δραπετσώνα Πέραμα και στο σύνολό του ο Πειραιάς χρειάζονται το πράσινο.

Η πρότασή μου, λοιπόν, είναι κατά τα πρότυπα του εξωτερικού, να δημιουργήσουμε ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις». Σε αυτό το σημείο ξεκαθάρισε πως «ένα πάρκο 300 στρεμμάτων χωρίς να έχει εμπορικές χρήσεις είναι μη βιώσιμο».

Έτσι λοιπόν παρουσίασε την πρόταση της, η οποία προέρχεται από «ένα υπέροχο μέρος μέσα στον Δούναβη, στη Βουδαπέστη, το οποίο λέγεται το νησί της Μαργαρίτας, που δεν είναι μεγαλύτερο σε έκταση από 300 στρέμματα.

Υπάρχουν μέσα ανοιχτά κολυμβητήρια, ανοιχτά γήπεδα τένις, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, υπάρχει περιπατητική διαδρομή, όργανα εκγύμνασης και πάρκο» στον ίδιο χώρο θα μπορούσαν να υπάρχουν «αναψυκτήρια και παιδότοποι» κατέληξε. Σε αυτό το πλαίσιο και βασισμένη στην επαγγελματική της ιδιότητα, αυτή της οικονομολόγου με εξειδίκευση στην ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων, υπογράμμισε ότι η περιοχή του Πειραιά στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη της, σχετικά με την επίλυση του εν λόγω προβλήματος. «Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα με στόχευση θα πρέπει να υπάρχει μια γενική οδηγία, μια γενική απόφαση, η οποία δεν θα αλλάζει, επειδή αλλάζει το πρόσωπο. Δηλαδή να αποφασιστεί ότι στο θέμα του αθλητισμού θα πρέπει να υπάρξει αυτό το μακροπρόθεσμο σχέδιο. Κεντρικό πολιτικό σχέδιο, που θα έχει συνεργασία με την περιφέρεια και φυσικά με τον δήμο» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr