Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι επιθυμία του είναι να βελτιώσει τις σχέσεις με την Βρετανία έπειτα από το πλήγμα που δέχτηκαν με αφορμή την υπόθεση δηλητηρίασης ενός ρώσου πρώην πράκτορα στο βρετανικό έδαφος, αλλά ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υιοθετήσει σκληρή στάση για το ζήτημα.
Ο Πούτιν είχε χθες συνάντηση με την Μέι στην σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Το γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τη Μόσχα να της παραδώσει τους ρώσους υπόπτους, τους οποίους το Λονδίνο κατηγορεί για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Αγγλίας τον περασμένο χρόνο.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι με τη Μέι συζήτησαν το ζήτημα αλλά δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες παρά μόνο αρκέστηκε να διαψεύσει ότι η Μόσχα είχε επιθετικές προθέσεις απέναντι σε οποιονδήποτε.
«Εξέφρασε την άποψή της με έναν μάλλον σκληρό τρόπο, ναι, αυτό αληθεύει», είπε ο Πούτιν σχετικά με τη συνάντησή του με την Μέι στο περιθώριο της συνόδου της G20, αλλά πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν «ένα μικρό, αλλά θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». «Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις μας», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΜΙΔΑΣ: Πάνω από 7 εκατ. πρέπει να ελέγξουν τα ακίνητά τους – Οι διορθώσεις που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
- «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ και κάλυψη 90% για νέα ζευγάρια» – Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα
- Συντάξεις Μαΐου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Μην την «πατήσετε» με την Πρωτομαγιά






