Οι κουπέ «υπάρξεις» σε συνδυασμό με την βαυαρική καταγωγή και την υπεροχή των άφθονων ίππων κάτω από το καπό πάντα συνάρπαζαν. Είναι τα μοντέλα που αφήνουν πολλά επιφωνήματα στο πέρασμα τους, που σπάνε το «κεφαλογυρισόμετρο» στα φανάρια και .. .χαλάνε ευχάριστα την «μονοτονία» στους συχνά μποτιλιαρισμένους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η νέα BMW 840d xDrive Coupe δεν επιβεβαιώνει απλά, τον κανόνα, αλλά, η πρώτη οδηγική εμπειρία μαζί της, μας έδειξε ότι τον έχει σφυριλατήσει προς την τελειότητα. Είναι το μεγάλο κουπέ της BMW, που δεν ανεβάζει απλά τον πήχη, αλλά, τον οδηγεί σε άπιαστα όρια, που μάλλον, μένουν στην σφαίρα του «ονείρου».

Το τετράτροχο όνειρο έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να σε οδηγήσουν σε άλλη διάσταση: H εξωτερική εμφάνιση θαμπώνει, με το έντονο δυναμικό στυλ, το χαμηλωμένο αμάξωμα, το μακρύ καπό, ενώ το εξωτερικό μήκος διαταράσσει τις ισορροπίες των κοινών τετράτροχων παρουσιών δίπλα σου – μήκος 4, 8 μέτρα, μεταξόνιο 2,82 μέτρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το εσωερικό του, που αν και η BMW καυχιέται ότι, έχει δημιουργήσει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, η άποψη μας, μάλλον δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αφού, η νέα 8αρα σε «κουρδίζει» ευχάριστα, και πριν ακόμη ενεργοποιήσεις τον κινητήρα, η αδρεναλίνη σου αρχίζει τις τρικυμίες.

Στο νέο μοντέλο, τη νέα BMW 840d xDrive Coupe τα πάντα έχουν χτιστεί με κοινό παρονομαστή το πάθος για την σπορ οδήγησης.

Σπορ και το εσωτερικό

Ο οδηγός κάθεται χαμηλά, ενώ, το κόκπιτ είναι σχεδιασμένο γύρω του, κάτι σαν τις αεροπορικές θέσεις των πιλότων. Μπορεί η απέριττη σχεδίαση του BMW Media Information να περιλαμβάνει τα πάντα, όμως, όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα μόλις αποφασίσει να ενεργοποιήσεις τον θηριώδη κινητήρα, ντίζελ παρακαλώ, που εδρεύει κάτω από το τεράστιο καπό του νέου μοντέλου. Τα κορυφαία σε ποιότητα – με την πλειάδα των ρυθμίσεων –  καθίσματα καταφέρνουν να είναι άνετα και ταυτόχρονα να έχουν πολύ καλή πλευρική στήριξη.

Το επίπεδο πολυτέλειας της νέας BMW Σειράς 8 Coupe αναβαθμίζεται με προαιρετικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. Η γκάμα περιλαμβάνει το BMW Display Key, σύστημα τηλεφώνου με ασύρματη φόρτιση, κλιματιζόμενα καθίσματα, Σύστημα Ήχου Bowers & Wilkins Diamond Surround, και χρήση κρυστάλλινων στοιχείων σε επίλεκτα χειριστήρια. Επιπλέον, υπάρχει ειδική γκάμα αξεσουάρ της BMW Individual.

Το νέο μοντέλο έχει ότι ζητήσει ο οδηγός, με επιδόσεις, που μάλλον σε παραπέμπουν σε αυτοκινητοδρόμους. Η νέα BMW 840d xDrive Coupe καταφέρνει να «απλώνει» με τον πιο αριστοκρατικό, βαυαρικό τρόπο τις επιδόσεις της, επιδεικνύοντας άριστη απόδοση της ισχύος με τα πιο τέλεια αποτελέσματα στην κατανάλωση.

Με ντίζελ μοτέρ που δεν χαλάει χατίρι… 

Αρωγός σε όλα αυτά, ο τρίλιτρος ντίζελ με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που αποδίδει μέγιστη ισχύ 320 ίππους και μέγιστη ροπή 680 Nm, που διατίθεται χαμηλά, από τις 1.750 σ.α.λ.. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί υπερσυμπίεση πολλαπλών σταδίων και οι επιδόσεις του επιτρέπουν οδηγική άνεση στις χαμηλές στροφές, και δυνατή επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα μόλις.

Η μέταδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του προσαρμοζόμενου συστήματος τετρακίνησης xDrive. Εδώ, έχουμε ένα … ευφυές σύστημα τετρακίνησης με ταχεία, ακριβή και πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών, που η δουλειά του είναι να μεγιστοποιεί την ελκτική μπρόσφυση και την ευστάθεια ακόμα και σε πολύ δυναμικές συνθήκες οδήγησης.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι, το νέο μοντέλο προσφέρει οδηγική απόλαυση. Σε προδιαθέτει να ανεβάζεις ταχύτητα, να παίζεις με το αυτόματο κιβώτιο, να χειρίζεται το κορυφαίο τιμόνι, όπως ένα playstation, και κόβεις τη διαδρομή στα δυο, από τον αυτοκινητόδρομο στα στροφιλίκια και επιστροφή στο πεδίο των ανοιχτών δρόμων.

Απλά, το νέο βαυαρικό πολυτελές κουπέ παραδίδει μαθήματα σε θέματα οδηγικής «εμπιστοσύνης» με τα αριστεία να απονέμονται στα τα υψηλά επίπεδα της ποιότητας κύλισης , όσο και στον τρόπο διαχείρισης των συστημάτων υποβοήθησης, που απλά, διορθώνουν όταν το παρακάνεις.

Στο δια ταύτα, η νεά BMW Σειράς 8 Coupe με τον μακροσκελή κατάλογο σε συστήματα άνεσης και υποβοήθησης, κερδίζει την εντυπώσεις, σε μια κατηγορία, που παίζει χωρίς αντίπαλο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας : 2993 κ.εκ.

Ιπποδύναμη : 320 ίππους/4400 σ.α.λ.

Ροπή : 690 Nm

Τελική Ταχύτητα : 250 χλμ/ώρα

0-100 χλμ/ώρα: 4,9 δευτ.

Μέση Κατανάλωση Δοκιμής : 9,3 λίτρα/100χλμ.

Ρύποι CO2 : 154 γραμμάρια/χλμ

Τιμή : Από €138.800