«Αχταρμά» χαρακτήρισε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25 η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σχολιάζοντας το ποσοστό του MεΡΑ25 στις ευρωεκλογές, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά:  «Το συγκεκριμένο κόμμα είναι αχταρμάς. Είναι ένα Ποτάμι στη χειρότερη μορφή του. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Ο επικεφαλής είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει μερικούς πρωτοκλασάτους που είναι κατά. Πραγματικά δεν έχει γραμμή σε σχέση με κορυφαία ζητήματα. Γιατί όταν σε κορυφαίο ζήτημα όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που είσαι υπέρ, εμείς είμαστε κατά, δέχονται να μπαίνουν υποψήφιοι στην πρώτη γραμμή ενώ έχουν άλλη άποψη καταλαβαίνουμε ότι το κίνητρο δεν είναι ούτε πολιτικό ούτε αξιακό, είναι άλλου επιπέδου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που αφορά στον χώρο της Δικαιοσύνης.

«Υπάρχει μία ακραία παρέμβαση από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο αλλά είναι σε πρωτοφανή ξετσιπωσιά. O βίος και η πολιτεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κ. Δημητρίου, είναι αδιανόητος. Τέτοια εξυπηρέτηση της κυβέρνησης από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ακόμα και σε υποθέσεις σοβαρές όπως το Μάτι, ανθρωποκτονίες δηλαδή, να παρεμβαίνει η εισαγγελέας για να πέσει στα μαλακά η κυβέρνηση και η Δούρου, (είναι) αδιανόητο. Αδιανόητα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο «Ρασπούτιν», είπε ότι εκτίμησε πως πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η κ. Τουλουπάκη αρχειοθέτησε σε χρόνο dt, πριν εξεταστεί καν, την καταγγελία μας για τη μη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, για απιστία δηλαδή σε βάρος του Δημοσίου η οποία αυτή τη στιγμή έχει ανασυρθεί από άλλο εισαγγελέα. Η κ. Τουλουπάκη αρχειοθέτησε σε χρόνο dt, την καταγγελία μας για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είναι ένα σκάνδαλο κυβερνητικό. Και αντίθετα φαίνεται ότι έδρασε με ένα τρόπο που εξυπηρετούσε την κυβέρνηση, αντιδικονομικό και παραβιαστικό του κράτους Δικαίου στην υπόθεση της Novartis. Eγώ είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και πρέπει να διερευνηθεί», δήλωσε ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου.