Ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την κριτική που δέχθηκε μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου έστειλε η Φώφη Γεννηματά ενώ παράλληλα θέλησε να βάλει «φρένο» σε όσους την κατηγορούν ότι επιχειρεί να κάνει το ΚΙΝΑΛ «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπεραμύνθηκε της απόφασής της να προτείνει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και όχι τον Ε. Βενιζέλο σημειώνοντας μεταξύ άλλων. «Από πότε ένας πρόεδρος είναι όμηρος των επιλογών των στελεχών του και των προσωπικών τους επιλογών; Μου είναι αδιανόητο όλο αυτό. Ας το κατανοήσουν όλοι είμαι πρόεδρος έκανα μια επιλογή και θα κριθώ γι’ αυτή» είπε μιλώντας στον Alpha ενώ στη συνέχεια έβαλε και πάλι στο στόχαστρο τον Ε. Βενιζέλο.

«Από κει και πέρα υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως στη στάση των στελεχών τέτοιες ώρες να απέχουν από μια μάχη επειδή δεν επιλέχθηκαν να είναι επικεφαλείς ενός ψηφοδελτίου. Όλοι οφείλουν να είναι στρατιώτες και οι απόντες αυτή την ώρα το μόνο που κάνουν είναι να διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε μια μεγάλη μάχη στις εθνικές εκλογές, αντέξαμε στις ευρωεκλογές αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά 26% από τον Σεπτέμβριο του 2015, μέσα σε ένα κλίμα τρομερής πόλωσης, δεχόμενοι πόλεμο από όλες τις πλευρές που θέλανε μα μας εξαφανίσουν». Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν προκαλεί η ίδια εσωστρέφεια στο κόμμα.

«Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος και έχω την υποχρέωση και το καθήκον να κάνω τις επιλογές και την αξιολόγηση των στελεχών και να στείλω καθαρά μηνύματα στους ψηφοφόρους και στον κόσμο της παράταξης που είναι πληγωμένος».

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ το θέμα με τον Ε. Βενιζέλο, η ίδια υπογράμμισε πως δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη. «Στον κόσμο μας, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σ’ αυτούς στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.  Ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές».

Τι είπε για Σημίτη και Ανδρουλάκη

Ερωτηθείσα για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη καθώς και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη πέρασε στην αντεπίθεση. «Είμαι πρόεδρος και έκανα μια επιλογή… Δεν συναποφασίζουμε. Σέβομαι τον κ.Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα τα ανήθικα και ανέντιμα έχουν ακουστεί εις βάρος του, αλλά δεν είναι πρόεδρος κι ο κ.Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής και περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του στην Ευρωβουλή. Άλλος είναι πρόεδρος και άλλος έχει την ευθύνη την οποία αναλαμβάνω. Κι όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αυτό που έγινε ήταν μόνο την αρχή. Κι όποιος δημιουργεί εσωστρέφεια και πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γινόμαστε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ…»