«Το Ποτάμι κατέβηκε με μια μπάλα μπάσκετ σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου» είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει όσα πήγαν στραβά και οδήγησαν στα τόσο χαμηλά ποσοστά των ευρωεκλογών, αλλά και στην απόφαση να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μαυρωτάς, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Citizen One, αναφέρθηκε σε όσα, κατά τη γνώμη του, έφταιξαν.

«Εγώ νομίζω ότι το ποτάμι έπεσε θύμα ενός φαύλου κύκλου, ο οποίος δημιουργήθηκε από το 2016 και μετά. Πέσανε τα ποσοστά τα δημοσκοπηκά πήγαμε από το 4% στο 2%, στο 1,5% αυτό δημιούργησε μια ανασφάλεια κυρίως στους βουλευτές μας. Αρχίσαν σιγά – σιγά να φεύγουν από τις ‘’όχθες’’ του Ποταμιού.

Αυτό δημιουργούσε άλλη δημοσκοπική πτώση, άλλη ανασφάλεια σε αυτούς που έμειναν». Μιλώντας για την ευθύνη τη δική του, αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη ως ηγεσία υπογράμμισε πως «εμείς φέρουμε τις μεγαλύτερες ευθύνες. Θεωρώ ότι δεν κάναμε μεγάλα λάθη για τη χώρα, ακόμα και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια απόφαση και τολμηρή και συνεπής. Ίσως δεν δημιουργήσαμε την δομή ενός κόμματος. Στηριχτήκαμε στο ότι μπορούμε με την επικοινωνία να ξεπεράσουμε τις ρίζες στην κοινωνία.

Κάτι που δεν ήταν δυνατό. Για παράδειγμα, ενώ σε όλη την Ελλάδα ήμασταν δυνατοί στα αστικά κέντρα δεν ήμασταν τόσοι δυνατοί στις περιφέρειες».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα τόνισε ότι «ήδη ξεκινάμε διαδικασία ανασυγκρότησης του ποταμιού, δηλαδή πλέον ως εξωκοινοβουλευτικό κόμμα θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας και τις εκδηλώσεις μας και να έχουμε έναν πολιτικό λόγο. Γιατί η πολιτική που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα θα μας ξαναφέρει στην επιφάνεια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε μια κατάσταση hold».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής, Σταύρος Θεοδωράκης, είπε πως «δεν νομίζω ότι θα φύγει τελείως από την πολιτική. Θα κάνει ένα βήμα πίσω και μπορεί να δει τα πράγματα αποστασιοποιημένος.

Πηγή: onetv.gr