Με τα συντροφικά «μαχαιρώματα» στο κυβερνών κόμμα να συνεχίζονται με αφορμή τη συντριβή στις ευρωεκλογές, συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ .

Οι προσπάθειες των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζονται στο να δοθεί η εικόνα ενότητας ενόψει των εθνικών εκλογών αλλά και να βρεθεί ένα νέο αφήγημα προκειμένου να καταφέρει το κυβερνών κόμμα να «ψαλιδίσει» τη διαφορά με τη ΝΔ.

Τα μηνύματα ωστόσο δεν είναι θετικά καθώς το ένα μετά το άλλο κυβερνητικά στελέχη ασκούν κριτική για την επικοινωνιακή τακτική πριν τις εκλογές καθώς και την διαχείριση της βαριάς ήττας.

Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Νίκος Κοτζιάς, Γεωργία Γεννιά είναι μερικά μόνο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκαν στις αιτίες της ήττας, με ορισμένους από αυτούς να «φωτογραφίζουν» και συγκεκριμένους υπουργούς.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης (News 24/7) υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν απρόσμενο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά για την κοινωνία λέγοντας πως τώρα το κυβερνών κόμμα οφείλει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να μιλήσει με το λαό.