Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του ο 60χρονος από τα Χανιά ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα, έναν 43χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στην περιοχή Βαμβακόπουλο.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ηρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Έξω από το κτίριο όπου απολογήθηκε ο 60χρoνος είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του θύματος ζητώντας από τις αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Το πρωί, συγγενείς του θύματος επιχείρησαν να τον λιντσάρουν την ώρα που έβγαινε από το δικαστικό μέγαρο. Επικράτησε πανδαιμόνιο και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον φυγάδευσαν από άλλη έξοδο. Όμως οι συγκεντρωμένοι είχαν ήδη αποκλείσει όλες τις πιθανές εξόδους. Μόλις τον είδαν στην πόρτα ξέσπασαν και και προσπάθησαν να τον ξυλοκοπήσουν πετώντας του ταυτόχρονα αντικείμενα.

Νωρίτερα ο αδερφός του θύματος, Αντώνης Κατσουλάκης είχε δηλώσει πώς βρίσκονται όλοι εκεί προκειμένου να πιέσουν τις Αρχές να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να μην αφήνουν τους εγκληματίες να είναι έξω και να «τρώνε» αθώα παιδιά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 60χρονου και έτσι αναγκαστικά διορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορός του.

Από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου θύματος μίλησαν οι δυο δικηγόροι που τους εκπροσωπούν, ο Ευτύχης Μαυρογένης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται οτι ο 60χρονος δράστης είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές πάρα πολλές φορές στο παρελθόν για δολιοφθορές και έντονα παραβατική και προβληματική συμπεριφορά.

Μάλιστα, σε δήλωσή της οικογένειας, μια ημέρα μετά την δολοφονία, επιρρίπτονται ευθύνες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που δεν είχαν ανακόψει την έκνομη δράση του 60χρονου.