Κομβικός για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο είναι ο καθαρισμός όλες τις εποχές, αλλά ειδικά τώρα που οδεύουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι, που ανεβαίνει η θερμοκρασία κι ιδρώνουμε περισσότερο. Ποια όμως είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου ώστε να μην ερεθίζεις και να μην προκαλείς προβλήματα στην επιδερμίδα σου;

Για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου πρέπει να έχεις καθαρά χέρια, διαφορετικά μεταφέρεις βακτήρια, προκαλώντας μολύνσεις!

Όταν πλένεις το πρόσωπό σου να προτιμάς το χλιαρό νερό, δεδομένου ότι το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το δέρμα και το πολύ κρύο νερό είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην αφαίρεση σαπουνιού κ.ο.κ., ενώ και τα δυο μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό  και σπασμένα αγγεία.

Να μην το παρακάνεις με το πλύσιμο του προσώπου σου. Απαραίτητα να το καθαρίζεις το πρωί πριν το μακιγιάζ σου και το βράδυ για να το αφαιρέσεις, άντε μία ακόμη όταν χρειάζεται, γιατί επιμένοντας θα απομακρύνεις όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και αυτό οδηγεί σταδιακά στην αφυδάτωση του δέρματος και την υπερβολική παραγωγή ελαίων, σε σπυράκια και σε μαύρα στίγματα.

Έτσι ή αλλιώς να φροντίσεις να ξεπλένεις καλά το πρόσωπό σου, απομακρύνοντας καλά κάθε υλικό που χρησιμοποιείς για την περιποίησή του, χωρίς να ξεχνάς το σαγόνι, το λαιμό, τη γραμμή των μαλλιών και τη μύτη σου.

Για να σκουπίσεις το πρόσωπο μετά το πλύσιμο μην  τρίβεις με την πετσέτα, η οποία πρέπει να είναι γι’ αυτή τη χρήση και μόνο, και πάντα καθαρή, αλλά ταμποναριστά.

Για να καθαρίσεις τέλεια την επιδερμίδα σου από τους ρύπους, τα βακτήρια και τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί, πρέπει να εφαρμόσεις το σαπούνι σου σε στεγνή επιδερμίδα. Έπειτα βρέξε τα ακροδάχτυλά σου και κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπο σου με μιρκές κυκλικές κινήσεις. Ξέβγαλε καλά με άφθονο νεράκι.

Βρες το καθαριστικό που ταιριάζει στο δέρμα σου, το οποίο δε το ξηραίνει και δεν σου αφήσει αίσθηση τραβήγματος.

Να θυμάσαι ότι τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ δεν είναι μια every day λύση, είναι μια λύση εκτάκτου ανάγκης για τις φορές που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο γαλάκτωμα ή σαπούνι. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείς μαντιλάκια, φρόντισε έπειτα να ξεβγάζεις την επιδερμίδα σου και με νερό.

Μην υπερβάλλεις με την απολέπιση. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκτός από έτοιμα scrub μέχρι τα υπολείμματα καφέ από την καφετιέρα σου, αλλά κι ένα βουρτσάκι!

Να μην ξεχνάς να κρατάς ενυδατωμένο το πρόσωπό σου, να βάζεις τις κρέμες σου και απαραίτητα το αντηλιακό σου.