Εκεί στα τέλη Μαΐου, που θα τελειώσει η τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» και θα αρχίζει η κατάθλιψη, θα προβληθεί μία σειρά που θα μας φτιάξει τη διάθεση. Λέγεται «Good Omens» (Καλοί Οιωνοί) και είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των Νιλ Γκέιμαν και Τέρι Πράτσετ. Γιατί είμαστε τόσο αισιόδοξοι; Διαβάστε απλά την περίληψη του βιβλίου:

«Σύμφωνα με “Τας Ωραίας και Ακριβείς Προφητείας της Αγνής Νάτερ, Μάγισσας” –τον μοναδικό πλήρως αξιόπιστο οδηγό για το μέλλον, που έγραψε, ευτυχώς, το 1655, πριν ανατινάξει ολόκληρο το χωριό της μαζί με τους κατοίκους του, που είχαν συγκεντρωθεί για να την ρίξουν στην πυρά – ο κόσμος θα καταστραφεί ένα Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο Σάββατο. Αμέσως μετά το τσάι...

Οι άνθρωποι προσπαθούν να προβλέψουν το τέλος του κόσμου σχεδόν από την δημιουργία του, οπότε είναι απόλυτα φυσικό να είναι επιφυλακτικοί όταν εμφανίζεται μια νέα ημερομηνία για την Ημέρα της Κρίσης. Αυτή τη φορά όμως, οι στρατοί του Καλού και του Κακού πραγματικά φαίνονται να προετοιμάζονται.

Οι τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι καθ’ οδόν. Η Ατλαντίδα αναδύεται. Βάτραχοι πέφτουν απ’ τον ουρανό. Τα νεύρα τεντώνονται και όλα δείχνουν να βαδίζουν σύμφωνα με το Θεϊκό Σχέδιο. Όμως, ένας καλοπερασάκιας δαίμονας και ένας ιδιότροπος άγγελος θα προτιμούσαν να αποφευχθεί η Αρπαγή. Και μέσα σε όλα αυτά κάποιος έχασε και τον Αντίχριστο...».

Φανταστείτε τώρα τους Μάικλ Σιν και Ντέιβιντ Τέναντ στους ρόλους του αγγέλου και του δαίμονα. Ή, ακόμη καλύτερα, δείτε τους στο επίσημο τρέιλερ της σειράς, μαζί με τους τέσσερις μηχανόβιους Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης και τον Τζον Χαμ του «Mad Men» ως... καθίκι Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Αυτός που δεν είδατε στο τρέιλερ – ή μάλλον είδατε αλλά δεν αναγνωρίσατε καθώς είναι GGI χαρακτήρας – είναι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, που θα δώσει τη βελούδινη, υπέροχα διαβολική φωνή του στον Σατανά. Η φωνή του Θεού θα ανήκει στη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και του Θανάτου στον Μπράιαν Κοξ.

Το «Good Omens» θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime Video στις 31 Μαΐου.