Με δικαίωση για την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό  είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αμετάκλητα αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό, ισοδυναμεί η  απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών .

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή και των δύο αθωωθέντων  με την οποία διεκδικούσαν αποζημίωση για την άδικη φυλάκισή τους.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί και στους δύο αθωωθέντες αποζημίωση  15 ευρώ  για κάθε ημέρα από τις 400 που παρέμειναν στη φυλακή, αναγνωρίζοντας έτσι το λάθος της διοίκησης, καθώς  το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους είχε κρίνει αθώους .

Οι συνήγοροί τους  υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι η κράτηση των εντολέων τους πέρα ότι ήταν άδικη, όπως αποδείχθηκε και με τη δευτεροβάθμια απόφαση της δικαιοσύνης, τους στιγμάτισε κοινωνικά και αποτέλεσε επαγγελματικό εμπόδιο.

Η Ηριάννα, όπως επισημάνθηκε, δεν εργάζεται  πλέον στο διδασκαλείο εκμάθησης  της νεοελληνικής Γλώσσας  για αλλοδαπούς, καθώς στη  θέση της κατέλαβαν  άλλοι μεταπτυχιακοί φοιτητές  που είχαν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια , όσο εκείνη  ήταν στη φυλακή . «Τους έκοψαν τα φτερά «, είπε η συνήγορος του Περικλή.