Έναν απίστευτο εφιάλτη ζούσε εδώ και καιρό η άτυχη δασκάλα από το Παλαιό Φάληρο. O αδελφός της, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία ως ο βασικός ύποπτος της στυγερής δολοφονίας, την απειλούσε συνεχώς ότι θα τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με το Star,  μια φίλη και συνάδελφος του θύματος αποκάλυψε ότι η 53χρονη προσπαθούσε απεγνωσμένα να προστατευθεί,  αλλά νομικά το μόνο που μπορούσε, ήταν να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην την πλησιάζει.

Κάθε μέρα δεχόταν και μια απειλή για τη ζωή της. Κάθε μέρα η άτυχη δασκάλα, έβλεπε με τρόμο τον αδελφό της εκτός εαυτού να ουρλιάζει, έξω από την πόρτα του σπιτιού της  στο Φάληρο, έξω από το δημοτικό σχολείο στον Πειραιά όπου δίδασκε, ακόμη και όταν προσπαθούσε να βρει μια στιγμή ηρεμίας, πίνοντας ένα καφέ με την αδελφική της φίλη.

Όπως ανέφερε η φίλη του θύματος:

«Ζούσε ένα πραγματική εφιάλτη. Φοβόταν να βγει από το σπίτι, να πάει στη δουλειά της.  Ήταν σε πλήρη απόγνωση. Το μόνο που μπορούσε νομικά, για να σταματήσουν οι απειλές από τον αδελφό της, ήταν να του κάνει ασφαλιστικά ώστε να μην μπορεί να την πλησιάσει. Είχε κάνει πάρα πολλές καταγγελίες. Οι αστυνομικοί της είπαν ότι το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι ασφαλιστικά μέτρα. Είχε έρθει σε επαφή με δικηγόρο δεν ξέρω εάν πρόλαβε να το κάνει».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης είχε στήσει καρτέρι θανάτου στην  άτυχη δασκάλα ακριβώς έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Μόλις την είδε να βγαίνει άρχισε να την καταδιώκει με μανία.