Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία μπλόκαραν τις εθνικές οδούς στη χώρα σε 12 σημεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ηγέτη της.

Σε συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Ελμπασάν, ο πρόεδρός του, Λουλζίμ Μπάσα ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της κυβέρνησής του.

Εδώ και 3 μήνες η αντιπολίτευση έχει θέσει ως όρο την παραίτηση προκειμένου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους κυβερνώντες σήμερα Σοσιαλιστές για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διοργάνωση εκλογών.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο του One Channel, oι υποστηρικτές του κόμματός του έκλεισαν τους εθνικούς δρόμους σε τουλάχιστον 12 σημεία, άναψαν φωτιές, κάποιοι χόρεψαν και στο σύνολό τους οι διαμαρτυρίες έληξαν ειρηνικά. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση είναι παράνομη καθώς καταγγέλλει πως υπήρξε εκλογική απάτη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 2017.

Μάλιστα αρνείται να λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου. Ο δε ηγέτης Λουλζίμ Μπάσα δηλώνει πως οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που η Αλβανία προσπαθεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Οι Βρυξέλλες αλλά και οι ΗΠΑ πάντως θεωρούν την κυβέρνηση των Τιράνων νόμιμη και καλούν την αντιπολίτευση να επιστρέψει στη Βουλή.