Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, μετά τις αποκαλύψεις για τον serial killer «Ορέστη», ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε την απόφασή του λίγη ώρα μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και έκανε δεκτή την παραίτηση. O ίδιος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την παραίτησή του μέσω ανακοίνωσης.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο» είπε ο κ. Νικολάου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τονίζοντας παράλληλα πως εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του στον Νίκο Αναστασιάδη.

«Οι ευθύνες αγγίζουν όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας» υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, συνεχίζοντας: «Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μού επιβάλλουν την παραίτηση».

https://www.facebook.com/OffsiteNewsOfficial/videos/375977573015801/

Σε εξέλιξη η επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση ανάσυρσης του αντικειμένου που φέρεται να είναι βαλίτσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέρεται να είναι η δεύτερη βαλίτσα με τη σωρό ενός εκ των τριών θυμάτων του serial killer, ενώ την ίδια ώρα αναζητείται και η τρίτη βαλίτσα. Στη λίμνη του Ξυλιάτου, οι έρευνες συνεχίζονται με την κατάδυση δυτών, προς εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Siera.

Τη βαλίτσα είχαν εντοπίσει και «δέσει» χθες το απόγευμα τα μέλη της ΕΜΑΚ, ούτως ώστε να γίνει η ανάσυρσή της και ακολούθως να επικεντρωθούν στην τρίτη, η οποία ακόμα δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

https://www.youtube.com/watch?v=pKB4vK64qXw