Το Opel Corsa , που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το προσεχές φθινόπωρο, δοκιμάζεται αυτή την περίοδο σε άκρως σκληρές συνθήκες.

Το εμπορικά επιτυχημένο μοντέλο – με πορεία άνω των 35 ετών στην παγκόσμια αγορά – δοκιμάεται αυτήν την εποχή σε κάθε ακραία καιρική δοκιμασία.

Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί, εκμεταλλευόμενοι τον μακρύ αρκτικό χειμώνα της Σουηδικής Λαπωνίας έχουν προβεί σε εντατικές δοκιμές του νέου Corsa, σε απρόσιτα τοπία, με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, και σε παγωμένες λίμνες με δρόμους καλυμμένους με χιόνι.

Εκεί, γίνονται και οι δοκιμές από τους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων – πλαισίου, κινητήρα, ηλεκτρονικών, φωτισμού, ενώ τα εργαστήρια στο Rüsselsheim υποβάλλονται σε εκτενείς ελέγχους ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας.

«Κατά τη διάρκεια εξέλιξης της επόμενης γενιάς Corsa, δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην αύξηση της απόδοσης» δήλωσε ο Thomas Wanke, Παγκόσμιος Επικεφαλής Μηχανικός Εξέλιξης και Επιδόσεων Οχήματος, ο οποίος εργάζεται για τρίτη φορά στην καριέρα του στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς Corsa.

Πάντως, η φίρμα αναφέρει ότι, οι πελάτες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα πολύ διασκεδαστικό και αποδοτικό Corsa. Χάρη στη χρήση υλικών χαμηλού βάρους (lightweight engineering), η  νέα γενιά του bestseller – με πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 13,6 εκατομμύρια μονάδες από το 1982 μέχρι σήμερα – είναι 10% ελαφρύτερη από την προκάτοχό της.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, ο πάγος στις παγωμένες λίμνες ήταν πάχους περίπου ενός μέτρου, γεγονός που επιτρέπει να κινούνται πάνω σε αυτές τα αυτοκίνητα δοκιμών, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα φορτηγά ψεκασμού νερού. Οι πολικές νύχτες μεγάλης διάρκειας, δίνουν επίσης,  τη δυνατότητα για εκτεταμένες δοκιμές των συστημάτων φωτισμού και ειδικότερα της τεχνολογίας Adaptive IntelliLux LED® που διατίθεται για πρώτη φορά στην κατηγορία του  Corsa.