Σε εξέλιξη παραμένει το θρίλερ που ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη με έναν 35χρονο άνδρα να κρατά όμηρο τον πατέρα του υπό την απειλή μαχαιριού.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο τηρούν στάση αναμονής καθώς, κατά πληροφορίες, στο σπίτι της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη στο οποίο εξελίσσεται η ομηρία, επικρατεί ηρεμία εδώ και αρκετές ώρες.

Ένα από τα σενάρια θέλει τους αστυνομικούς να περιμένουν να επιδράσει η κούραση του 35χρονου ώστε να παραδοθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 35χρονος έχει βαρύ ψυχιατρικό ιστορικό, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε επιδεινώνοντας την κατάσταση της υγείας του.

Τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες μέσω συγγενικών του προσώπων που έχουν σπεύσει στο σημείο να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα, να απελευθερώσει τον πατέρα του και να παραδοθεί. Από την πρώτη στιγμή ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ και ψυχολόγοι προσπαθούν να ηρεμήσουν τον άνδρα ενώ έχουν έρθει σε επικοινωνία και με τον γιατρό που τον παρακολουθούσε.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, όταν ο 35χρονος είχε έντονο καυγά με τους γονείς και σε κατάσταση αμόκ κλειδώθηκε με τον πατέρα του σε δωμάτιο του διαμερίσματος.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι νωρίτερα είχε διώξει από το σπίτι την μητέρα του ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει μόνη της από τον 35χρονο ενώ προσπαθούσε να την κλειδώσει κι αυτή στο δωμάτιο.