Από τους πιο πρακτικούς κι ανθεκτικούς τύπους του ζωδιακού κύκλου o Ταύρος, που έχει και τα γενέθλιά του αυτή την περίοδο, μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με τα άλλα δύο ζώδια του γήινου στοιχείου, την Παρθένο και τον Αιγόκερω, όπως η πρακτικότητα και η ρεαλιστική προοπτική, ωστόσο έχει κι αρκετές διαφορές από εκείνους. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος που λειτουργούν όταν θυμώνουν:

Σταθερός, συντηρητικός κι εσωστρεφής ο Ταύρος διακρίνεται από μεγάλη υπομονή, επιμονή και πείσμα. Είναι γενικά εύκολος σαν άνθρωπος, που δεν θυμώνει εύκολα, που συμπεριφέρεται σχεδόν αδιάφορα ακόμη κι αν τον πειράζει κάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν… κρατάει ότι ακούει και ότι κάποια στιγμή δεν θα ξεσπάσει. Όλη του η οργή θα φανερωθεί με εκρηκτικό τρόπο, αν κάποιος τον προκαλέσει πολύ και άδικα και ξεπεράσει τα όρια που έχει βάλει, θεωρώντας ότι τον παίρνει.  Τότε είναι ικανός  να λειτουργήσει σαν… μαινόμενος ταύρος εν υαλοπωλείο, να χάσει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του εαυτού του, εκσφενδονίζοντας πράγματα  και λέγοντας κουβέντες, που πιθανότατα θα μετανιώσει.

Ο Αιγόκερως επίσης αποφεύγει να εκφράσει τον θυμό του και πιο εύκολα θα γίνει υπερβολικά επικριτικός στάζοντας δηλητήριο. Αν ποτέ φτάσει στα όριά του θα σπάσει οτιδήποτε βρίσκεται στο οπτικό του πεδίο και μπορεί να το πιάσει εύκολα…

Η Παρθένος επίσης δεν θα εκφράσει τυχόν θυμό και θα τον κρατήσει μέσα της, προκαλώντας μέχρι προβλήματα στο πεπτικό της, ώσπου να εκραγεί για κάτι ασήμαντο.

Σήμερα Μ. Πέμπτη βαραίνει η ατμόσφαιρα

Κατά τα λοιπά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, καθώς η Σελήνη στον Αιγόκερω συναντά διαδοχικά τον Κρόνο και τον ανάδρομο Πλούτωνα στον Αιγόκερω η ατμόσφαιρα γίνεται πιο βαριά συμβαδίζοντας με τον κλίμα της ημέρας και εμείς πιο σοβαροί και συγκρατημένοι. Μείνετε εστιασμένοι στα θέλω και τα πιστεύω σας, έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας κι οι προσπάθειές σας θα ευοδωθούν. Έρχεται και η Ανάσταση!

Περισσότερο επηρεάζονται οι Αιγόκεροι, οι οποίοι εάν λειτουργήσουν με σοβαρότητα, συνέπεια, υπομονή και χωρίς δεύτερες σκέψεις δεν θα χάσουν.

Κριοί, Καρκίνοι και Ζυγοί έχετε πιεστεί αρκετά τελευταία, όμως, από τη στιγμή που έχετε δημιουργήσει ευθύνες και υποχρεώσεις συμβαίνει αυτό, οπότε μην γκρινιάζετε.

Τοξότες και Δίδυμοι μην ξοδεύετε για πράγματα που δε σας είναι απαραίτητα.