Ακόμα ένα ηχηρό άδειασμα από «σύντροφό» του δέχθηκε ο Παύλος Πολάκης, με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφια, Κωνσταντίνα Κούνεβα, να σπεύδει να εγκαλέσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την αήθη επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλου, η Κωνσταντίνα Κούνεβα τονίζει ότι έχει «συνεργαστεί με τον Στέλιο, ως εκπρόσωπο του οργανισμού i-living, για την ανεξάρτητη διαβίωση των Ανθρώπων με Αναπηρίες».

«Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα του Στέλιου και της οικογένειάς του, όπως και άλλων ακτιβιστών της αναπηρίας, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν η κοινωνία και το κράτος στους αναπήρους. Σε συνεργασία που είχε με τους συνεργάτες μου παραγγείλαμε στο Ευρωκοινοβούλιο μια σύντομη έρευνα για το πώς λειτουργεί η Ανεξάρτητη Διαβίωση στην Ευρώπη» τονίζει η Κ. Κούνεβα και προσθέτει:

«Το όραμα που ενστερνίζεται ο Στέλιος, τον στόχο της ανεξάρτητης διαβίωσης, που προϋποθέτει γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών και ισότιμη πρόσβαση των αναπήρων σε όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τον ενστερνιζόμαστε απόλυτα, και ο ίδιος νομίζω ότι το γνωρίζει καλά».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ωστόσο ότι «το ερώτημα είναι αν αυτό το όραμα το ενστερνίζεται και η ΝΔ» και εκφράζει την ευχή:

«Μακάρι η παρουσία του Στέλιου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ να σηματοδοτεί κάποια ειλικρινή μεταστροφή και δέσμευσή της στα δικαιώματα των αναπήρων και στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος. Δυστυχώς, οι συστηματικές απειλές που εκτοξεύουν ο αρχηγός και τα στελέχη της ΝΔ κατά του κοινωνικού κράτους δεν μας προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο».

Και καταλήγει η κα Κούνεβα: «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί δηλώσεις προσβλητικές απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται από την εφηβεία τους για την άρση των διακρίσεων κατά των αναπήρων».

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκαλέσει η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ…

Δημοσιεύτηκε από Kostadinka Kuneva – Κωνσταντίνα Κούνεβα στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Νωρίτερα, ο… πολύς Παύλος Πολάκης με μια ανάρτηση στα όρια του παραληρήματος χωρίς να έχει ζητήσει μια συγγνώμη και έχοντας ασπίδα τον Αλέξη Τσίπρα έσπευσε να… «απαντήσει» στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ που του τράβηξαν το αυτί λέγοντάς του ότι αυτά που είπε δεν συνάδουν με το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Έτσι, δύο μέρες μετά τις αθλιότητες κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και ενώ τον έχουν «κράξει» οι πάντες, ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε να δώσει μαθήματα «αριστεροσύνης», ηθικής και ήθους…