Τη απάντησή του στην πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη, έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιτέθηκε, μέσω Facebook, κατά του κ. Κυμπουρόπουλου επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος εξέφρασε την λύπη του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τα υπερασπίστηκε, υπογραμμίζοντας ότι είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν, όποτε θέλουν.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, o «γαλάζιος» υποψήφιος για την ευρωβουλή τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση. Σημείωσε ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει πριν, η διάρκεια και το μετά.

Η αήθης επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έχει ξεσηκώσει από εχθές «θύελλα» αντιδράσεων.