Η Aθηναϊκή Ριβιέρα, φόρεσε τα τριαθλητικά της το περασμένο σαββατοκύριακο και υποδέχτηκε το XTERRA Greece Championship τον διεθνή αγώνα OffRoad Triathlon που φέτος συμπλήρωσε τον έβδομο χρόνο διεξαγωγής στην χώρα μας.

Τριάντα επαγγελματίες αθλητές, 110 συναθλητές τους από 27 χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων ήταν και γνωστοί Έλληνες, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της πλαζ Βουλιαγμένης. Την προσπάθειά τους στην κολύμβηση, την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο παρακολούθησαν πάνω από 1.000 θεατές.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από ανατροπές και δυνατές μονομαχίες στη μάχη για μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Στους άνδρες ο Γάλλος Arthur Serrieres, τρίτος στο περσινό XTERRA Greece, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:14:40. Πρόκειται για την πρώτη φετινή κούρσα του 24χρονου Serrier στο European Tour, με τον Γάλλο να έχει στόχο να διακριθεί και στο Παγκόμιο Πρωτάθλημα. Γαλλική υπόθεση ήταν και η δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών με τον Arthur Forissier να τερματίζει με χρόνο 2:15:43. Ο Forissier ήταν ο περσινός νικητής του XTERRA Greece, αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το «backtoback». Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βέλγος Yeary Luxem με χρόνο 2:17:00.

«Ένιωθα πολύ δυνατός σήμερα. Αν και έκανα κάποια λάθη στο κολύμπι δεν μου στοίχισαν την πρώτη θέση. Όταν προπονείσαι σκληρά για αρκετό καιρό, έρχεται η επιβράβευση των κόπων μέσα από μια τέτοια νίκη. Κάθε χρόνο το XTERRAGreece είναι μια ξεχωριστή πρόκληση.» δήλωσε ο νικητής Serrieres.

Στις γυναίκες στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε Lesley Paterson από τη Σκοτία με χρόνο 2:40:26. Η κάτοχος τριών παγκοσμίων τίτλων XTERRA και ισάριθμων ITU, επιβεβαίωσε το τίτλο του φαβορί. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε, όπως και πέρσι η Τσέχα Helena Karaskova Erbenova με 2:42:41, πρόκειται για την πολυνίκη του XTERRA Greece με τέσσερις τίτλους. Το βάθρο συμπλήρωσε με χρόνο 2:49:01, η πρωτοεμφανιζόμενη Βελγίδα Charlotte Deldaele, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

«Ο πρώτος αγώνας της σεζόν αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή πρόκληση. Ήταν μια σπουδαία διοργάνωση και είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα στην Ελλάδα.» δήλωσε μετά τον τερματισμό ο LesleyPaterson.

Στις ελληνικές διακρίσεις, πρώτοι ο 15χρονος τριαθλητής από τη Λέσβο Παναγιώτης Μπιτάδος, που τερμάτισε 2οςoverall , με χρόνο 2:35:07 και η κορυφαία τριαθλήτρια και πολυνίκης του XTERRA Greece Νάντια Σιντζανάκη με 2:59:54.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαθανασίου έγινε ο μοναδικός αθλητής που έχει συμμετάσχει και τερματίσει και τα 7 XTERRAGreece.

Οι αγώνες έδωσαν στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών της μεγάλης απόστασης, την δυνατότητα να προκριθούν και να αγωνιστούν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Η διοργάνωση γενικότερα, αποτελεί μια αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία καθώς γύρω από το κεντρικό αθλητικό γεγονός, ένα διήμερο με αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το παιδί, την οικογένεια, την παρέα, πλούσιο σε εμπειρίες, δημιουργία και διασκέδαση.

Στην Πλαζ Βουλιαγμένης είχε στηθεί ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου από το Σάββατο οι αθλητές και θεατές είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την Expoarea και να ενταχθούν στο πνεύμα κα ο ύφος της διοργάνωσης.