Μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιεί το πρωί της Πέμπτης ισχυρή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν επέμβαση για την εκκένωση δυο κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο από τα δύο κτίρια είναι παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 3 χρόνια.

Το δεύτερο κτίριο βρίσκεται επί της Ζωοδόχου Πηγής και το είχαν καταλάβει αντειξουσιαστές από τις 21 Απριλίου του 2014.

Η εν λόγω επιχείρηση έρχεται λίγες μέρες μετά την επιχείρηση σε καταλήψεις σε κτίρια στην οδό Τζαβέλα και το φιάσκο με τους λιμενικούς σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι ανακτά τον έλεγχο κι ότι δεν υπάρχουν άβατα.

Επιμένει η Παπακώστα

Νέο «χτύπημα» από την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία λίγα μόλις 24ωρα μετά την περίφημη δήλωσή της ότι τα Εξάρχεια είναι «κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μια Μονμάρτη» της Αθήνας, επανήλθε λέγοντας πως «για εμάς, δεν υπάρχει άβατο στην περιοχή των Εξαρχείων».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στο «ίδιο τροπάριο» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων, αποφεύγοντας σε αρκετά σημεία της συνέντευξής της στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΙ να δώσει σαφείς απαντήσεις για το φλέγον θέμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα» πρόσθεσε η κ. Παπακώστα.

«Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς ‘να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση’», συνέχισε, προκαλώντας αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες δηλώσεις της, η κ. Παπακώστα είπε ότι «για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».