Οι Ράπτορς υποδέχτηκαν στην Scotiabank Arena του Τορόντο τους Ορλάντο Μάτζικ. Οι Καναδοί έχουν παραδοσιακά πρόβλημα στα πρώτα παιχνίδια των σειρών στα playoffs του ΝΒΑ (2-14 ρεκόρ) και το επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά.

Το πρώτο δωδεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους (30-25), με το Ορλάντο να απαντά εντυπωσιακά και να κλείνει το ημίχρονο με ένα υπέρ του +8 (57-49). Στο δεύτερο μέρος το ματς έδειξε να ισορροπεί και οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο από σχεδόν κοινή αφετηρία και τους Ράπτορς να προηγούνται με +1 (76-75).

 Εκεί είχαμε κανονικό ντέρμπι. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια συνολικά 9 φορές και όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με το σκορ στο 101-101 ο Όγκαστιν πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 104-101. Με 3.4’’ να απομένουν ο Λέοναρντ πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης, αλλά αστόχησε με τους Ράπτορς να ξεκινούν με το… αριστερό και τα φετινά playoffs.

Κορυφαίος για τους νικητές ο clutch Όγκαστιν με 25 πόντους (4/5 τρίποντα), έχοντας τη συμπαράσταση του Φουρνιέ (16π), σε ένα ματς όπου επτά από τους παίκτες των Μάτζικ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Από την άλλη για τους Ράπτορς ξεχώρισε ο μοιραίος Λέοναρντ (25π), έχοντας στο πλευρό του τον Σιάκαμ (24π/9 ριμπ), με τους Γκασόλ, Ιμπάκα και Λάουρι να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά…