Το εγκώμιο της Ρένας Δούρου έπλεξε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, σε μια καθαρά προεκλογική ομιλία με πολλές αιχμές για την Αντιπολίτευση.

«Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία αλλά τίτλος τιμής για σένα», είπε ο πρωθυπουργός καταδικάζοντας την τακτική να επιρρίπτουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην Αττική στην Περιφερειάρχη.

Ο πρωθυπουργός πρώτα απαρίθμησε τα θετικά έργα της κυρίας Δούρου τα τέσσερα χρόνια στην περιφέρεια, με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν όρθιοι και τη Ρένα Δούρου να συγκινείται και να δακρύζει, για να φτάσει στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι. Στην τραγωδία στην Μάνδρα δεν αναφέρθηκε.

Και αν ήταν ένδειξη θάρρους από την πλευρά του πρωθυπουργού να αναφερθεί σε αυτό το κρίσιμο θέμα σε μια προεκλογική ομιλία, η απόπειρά του να παραλληλίσει την τραγωδία στο Μάτι με το σκάνδαλο Novartis, ήταν ξεκάθαρα σοβαρό ατόπημα. Ακόμη και αν το έκανε μόνο για να υποστηρίξει ότι -κατά την άποψη του- η κυρία Δούρου ανέλαβε τις ευθύνες της, σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθεί η Αντιπολίτευση στην υπόθεση Novartis, δεν δικαιολογείται κανένας παραλληλισμός των δύο γεγονότων.

Στην απέλπιδα προσπάθεια του πρωθυπουργού να δικαιολογήσει τη στάση της κυρίας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου έμεινε εδώ για να καταδείξει τις πραγματικές ευθύνες και δεν δραπέτευσε, ούτε μίλησε για πολιτική σκευωρία απειλώντας αυτούς που την κατηγόρησαν. «Βγήκες να πεις έχω το δίκιο με το μέρος μου και θα αποδείξω με επιχειρήματα την αθωότητά μου τόσο στα δικαστήρια όσο και στην συνείδηση του λαού» είπε ο κ. Τσίπρας.

O κύριος Τσίπρας για άλλη μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός μόνο και μόνο για να στηρίξει τις αποτυχημένες επιλογές του, όπως αυτήν της κυρίας Δούρου. Αναφερόμενος ξανά σε fake news και σε κίτρινο τύπο τόλμησε να πει, με τα γνωστά... άριστα ελληνικά του, ότι γίνεται... «τυμβωθηρία» από την πλευρά των «άλλοτε μεγάλων και σήμερα κίτρινων εφημερίδων».

Αν και είναι ακατανόητη η γλώσσα που χρησιμοποιεί, θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ότι εννοεί ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τους νεκρούς στο Μάτι και στην Μάνδρα για δικούς τους σκοπούς.

Αραγε ο πρωθυπουργός που στήριξε με τόση θέρμη την κ. Δούρου έχει αντιληφθεί ότι στο Μάτι υπήρξαν 100 νεκροί και άλλοι 25 στη Μάνδρα κι ότι υπεύθυνοι για τις τραγωδίες αυτές ήταν η Περιφέρεια και η κυβέρνησή του;

Εχει καταλάβει ότι το έγκλημα στο Μάτι δεν μπορεί να γίνεται προεκλογική κουβεντούλα στα μπαλκόνια μόνο και μόνο για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες και της κ. Δούρου; Η οποία περιφερειάρχης περισσότερο έκλαψε επειδή την στήριξε ο Τσίπρας παρά για τους 100 νεκρούς το καλοκαίρι;

Και στο κάτω - κάτω, λίγη σεμνότητα θα ήταν η πρέπουσα στάση όταν ακόμη θρηνούμε τους νεκρούς που προέκυψαν στη... βάρδια της κ. Δούρου που ήτανε στραβή.

«Σαν πολλοί είμαστε για παράταξη που καταρρέει»

Με αιχμές ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στην παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής.

Απευθυνόμενος στον κόσμο είπε χαρακτηριστικά «σαν πολλούς σας βλέπω για μια παράταξη που καταρρέει», καταχειροκροτούμενος. Εκτίμησε μάλιστα ότι η τακτική που ακολουθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο φιλικά προσκείμενος σε αυτή Τύπος θα πεισμώσει τους πολίτες που θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να ξαναδώσει τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες πεισμώνουν από τα fake news και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ανατρέχοντας στο 2014 είπε ότι τότε η νίκη της Ρένας Δούρου ήταν η πρώτη από μία σειρά διαδοχικών νικών.

Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ενότητας και προοπτικής για τους πολίτες της Αττικής. Ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα για την Αττική του 21ου αιώνα, την Αττική που δεν μπορεί και δεν θα επιστρέψει στα χέρια αυτών που τη γονάτισαν, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, γνωρίζαμε ότι το βάρος της ευθύνης θα είναι μεγάλο. Γνωρίζαμε ότι δεν ερχόμαστε μόνο για να καταδείξουμε την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια του προηγούμενου καθεστώτος. Αλλά για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι εργάστηκαν με προσήλωση και αίσθημα ευθύνης για να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Αθόρυβα. Στο πεδίο. Όχι από τα γραφεία τους. Εκεί που υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έγιναν μεγάλα βήματα: Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια, προχώρησαν μεγάλα έργα, έγινε ουσιαστικό έργο στην κοινωνική πολιτική, αναδείχθηκε με παρεμβάσεις το πολιτισμικό πρόσωπο της Αττικής, ενώ η Περιφέρεια ήταν εκεί για το σύνολο των Δήμων, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής»

Στην πορεία προς τις εκλογές έχουμε απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα των εκπροσώπων της παλιάς Ελλάδας ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες , του λαού που μας δίνει μια προοπτική νίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είμαστε περήφανοι που η συνέπεια και η προσήλωσή μας στις κοινωνικές ανάγκες γέννησε τη συμπόρευση με αυτούς που το σάπιο καθεστώς της παλιάς Ελλάδας δεν τους χωράει πια. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα μαζί μας. Είναι δίπλα μας. Σε μια συμφωνία αρχών και αξιών.

Δεν γυρίζουμε πίσω στην Ελλάδα της παρακμής, της διαπλοκής, των ημετέρων. Ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει. Ο λαός της Αττικής δεν θα το επιτρέψει. Δεν θα τα καταφέρουν όσο κι’ αν οι κραυγές τους σκεπάζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ανάταξη της χώρας, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες βάζοντας την Ελλάδα μέσα στα μνημόνια, δίπλα στην Ελλάδα που βγήκε από τα μνημόνια. Την οικονομική ασφυξία δίπλα στη σταθερότητα και την ασφάλεια για το μέλλον της οικονομίας. Την εντεινόμενη ύφεση του δίπλα στη διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν πως ήταν η Ελλάδα το 2014 και πως είναι σήμερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από