«Δεν μπορώ να αντέξω άλλο αυτή την κατάσταση, δεν έπρεπε να μας είχες αφήσει. Κουράστηκα να είμαι και μάνα και πατέρας. Ιωάννα σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη. Το παιδί δεν κατάλαβε τίποτα, ο Βασιλάκης δεν πόνεσε«. Αυτό έγραφε στο σημείωμα για τη δολοφονία του 4χρονου παιδιού του ο 27χρονος παιδοκτόνος σε σημείωμα που άφησε πίσω του πριν αυτοκτονήσει.

Να σημειωθεί, ότι η αναφορά αυτή ενισχύει την υπόθεση των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση ότι ο 27χρονος σκότωσε τον 4χρονο την ώρα που κοιμόταν. Μιλώντας στους αστυνομικούς, η μητέρα του παιδιού υποστήριξε πως ο 27χρονος την ξυλοκοπούσε, και αυτός ήταν ο λόγος που τον εγκατέλειψε.

Από την πλευρά της, η θεία του 4χρονου παιδιού, που το βρήκε δολοφονημένο στο κρεβάτι του, ξέσπασε μιλώντας στον Alpha: «Το χτύπαγε το παιδί, βλέπαμε σημάδια πάνω στο παιδί και λέγαμε τι το κάνει, μέχρι δαγκωνιά είχε στην πλατούλα του το παιδί, το καταλαβαίνετε;».

Η ίδια ανέφερε: «Του έλεγε, θα βάλεις μυαλό; Κι αυτός δεν έβαζε μυαλό, ήταν τρελός, τρελός. Μας πήρε το παιδί μας».

Η γιαγιά του άτυχου παιδιού δήλωσε: «Όλα τα κοριτσάκια που έχουνε παιδάκια και κακοποιούνται από τους άνδρες τους να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν μακριά».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, η μητέρα του παιδιού είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα καταφέρει να της πάρουν κανονική κατάθεση, καθώς λιποθυμά διαρκώς. Τους είπε μόνο ότι έφυγε από το σπίτι λόγω του βίαιου χαρακτήρα του 27χρονου και έβλεπε το παιδί μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

«Θέλω να πω σε όλα τα κοριτσάκια που έχουν παιδάκια και κακοποιούνται από τους άντρες τους, να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν μακριά… Να φύγουν και να σωθούν τα κορίτσια και τα παιδιά τους. Τη Γιάννα μου της πήρανε, το αγοράκι της, το Βασιλάκη μου» λέει η γιαγιά του άτυχου παιδιού.

«Ο Βασίλης ερχόταν σε εμένα και έλεγε “Γιαγιά μου σ΄ αγαπάω πολύ”. Μου έλεγε η Γιάννα μου ότι με χτυπάει. «Δε πειράζει μανούλα μου». Πω πω δεν μπορώ αφήστε με»λέει και λιποθυμά.

«Τον αγαπούσε, ήταν 5 χρόνια μαζί. Μάλωνε μέσα στο σπίτι, μπροστά στο παιδί. Σηκωνόταν η Γιάννα, πήγαινε για 2 μέρες στη μάνα της, ξαναγύριζε στον άντρα της. Μέχρι που σκότωσε το παιδί. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το πράγμα. Πώς σήκωσε την κάννη σε ένα αθώο παιδάκι που κοιμότανε;» λέει θεία της 21χρονης.

Οι γείτονες από την άλλη, πάντως, περιγράφουν μια άλλη κατάσταση:

«Όταν έφυγε η μητέρα, αυτός ο πατέρας έγινε και μάνα και πατέρας. Ποτέ δεν άκουσα να του φωνάζει, ποτέ δεν άκουσα να του μιλάει άσχημα. Του μίλαγε ήσυχα, ήρεμα. Ήταν αυτοκόλλητοι. Ένα ζωηρό και χαρούμενο παιδάκι»

Το ζευγάρι είχε χωρίσει εδώ και μήνες. Το παιδί έμενε με τον μπαμπά του και η μητέρα του πηγαινοερχόταν λένε οι συγγενείς, για να το βλέπει. Τι όπλισε το χέρι του 28χρονου, κανείς δεν γνωρίζει….