To νέο VW T-Cross, που κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά αυτές τις ημέρες, κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με το άρτιο τεχνολογικό του επίπεδο – σε εξοπλισμό ασφαλείας, άνεσης και διασύνδεσης – όσο και με τον κόμπακτ χαρακτήρα του, όντας ένα μικρό, αλλά ταυτόχρονα άνετο SUV.

Το νέο VW T-Cross, με μήκος 4,11 μέτρα,διαθέτει ένα ιδιαίτερα life- style σχεδιαστικό πρότυπο, πολλαπλές επιλογές σε συστήματα ενημέρωσης, υποβοήθησης του οδηγού – που τα περισσότερα είναι στάνταρ στην βασική έκδοση – και συστήματα διασύνδεσης για το  smartphones.

Ο εξοπλισμός είναι στην ουσία πλήρης και στη βασική έκδοση Life. Το πενταθέσιο μοντέλο διαθέτει ικανοποιητικό χώρο αποσκευών   – από 347 έως 417 λίτρα – ενώ με τις πλάτες αναδιπλωμένες ο χώρος αγγίζει τα 1.243 λίτρα.

Οι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν σε δύο εκδόσεις, με κοινό παρονομαστή τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, 1.0 λίτρου, 95 και 115 ίππων. Η πιο ισχυρή έκδοση των 115 είναι διαθέσιμη είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι η βασική έκδοση Life φέρει σχεδόν όλα τα συστήματα υποβοήθησης, όπως το  σύστημα αναγνώρισης πεζών, αισθητήρα τυφλού σημείου, ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος και το υποχρεωτικό ESP, 6 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων κ.α.

Το νέο VW T-Cross κοστίζει στην ελληνική αγορά από 17.400 ευρώ με τον κινητήρα 1.0 TSI 95 PS και από 18.850 ευρώ το 1.0 TSI 115 PS. Τους επόμενους δύο μήνες αναμένεται και το λανσάρισμα του T-Cross και σε ντίζελ έκδοση, με τον 1.6 TDI 95 PS που θα κοστίζει από από 20.250 ευρώ.