Η διοίκηση της Diamond S Shipping γιόρτασε την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χτυπώντας το «Opening Bell» και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Παρασκευής, 5 Απριλίου, 2019.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson, τα μέλη του Δοικητικου Συμβουλιου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και κ. Γεράσιμος Βεντούρης, ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης και η κα. Αθανασία Μαρινάκη της Capital Maritime, καθώς και άλλα μέλη της διοικήσεως και του Διοικητικού Συμβουλίου της Diamond S Shipping.

Η ελληνική σημαία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

H Diamond S αποτελεί εταιρεία spin off της Capital Product Partners LP, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, της WR Ross & Co. (του Αμερικανού Υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross) και άλλων θεσμικών επενδυτών, όπως οι China Investment Corp (το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό fund της Κίνας), First Reserve Management και CarVal Investors (επενδυτικός βραχίονας της Cargill).

 

 

Πρόσφατα η αγγλική ιστοσελίδα inside world football παρουσίασε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις, φιλοξενώντας και τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Diamond S, Craig H. Stevenson Jr, ο οποίος είχε επισημάνει για την σημασία της συγκεκριμένης κίνησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson με τον γιό του Craig Stevenson Jnr III και την κόρη του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners και μέλος τους Διοικητικού Συμβουλιου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης και η κα Αθανασία Μαρινάκη της Capital Maritime, ο κ. Nadim Quareshi του Wilbur Ross & Co, ο κ. Hal Malone της Invesco η οικονομική διευθύντρια της DSSI, κα Florence Ioannou, ο κ. Sanjay Sukhrani, COO, χτυπάνε το καμπανάκι της Wall Street.

«Η συγχώνευση με την CPLP μάς παρέχει ικανό μέγεθος για να ανταγωνιστούμε στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας στον χώρο της ενέργειας» δήλωσε ο Craig H. Stevenson Jr, διευθύνων σύμβουλος της Diamond S. «Επιπλέον, η εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο λαμβάνει χώρα σε μια πολύ καλή στιγμή στον κύκλο της αγοράς τάνκερ και μας τοποθετεί σε κατάλληλη θέση στον κλάδο, με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως, μια οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα διαχείρισης πλοίων και υγιή ισολογισμό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners και μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος και ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης της Capital Maritime έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μετά από ενάμιση χρόνο διαπραγματεύσεων, ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία, των στόλων της CPLP και της DSS, συνολικής αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη συγχώνευση στον ναυτιλιακό κλάδο που έχει γίνει ποτέ από έλληνα εφοπλιστή στον NYSE.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners και μέλος τους Διοικητικού Συμβουλιου της Diamond S Shipping κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, η κα Αθανασία Μαρινάκη της Capital Maritime, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diamond S Shipping, κ. Craig Stephenson, ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης της Capital Maritime και ο Craig Stevenson Jnr III στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η συμφωνία δημιούργησε παγκοσμίως την 3η μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο ιδιοκτήτρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων του πετρελαίου και την 5η εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων σε χωρητικότητα μεταφοράς στόλου με 68 πλοία αξίας περίπου 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνδυαστικό NAV (Net Asset Value) 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από