Την προσπάθεια «απεταξάμην τον Πετσίτη» εκ μέρους της κυβέρνησης συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την ώρα που οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς αναμένονται στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου Χρήματος Άννα Ζαϊρη καθώς και ο υπάλληλος της Αρχής που παραιτήθηκε ο οποίος ερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE.

Το αφήγημα της κυβέρνησης πλέον εδράζεται σε δύο επιχειρήματα σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καν ζήτημα και δεύτερον ότι η ΝΔ και οι φιλικές δήθεν προς την ίδια ιστοσελίδες το επαναφέρουν για να «κρύψουν» τα δάνεια του «παλαιού πολιτικού συστήματος».

«Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε είπε ο κ. Τζανακόπουλος», αναφερόμενος στο ζήτημα Πετσίτη και εξήγησε ότι «βγάζει μάτι ο λόγος που αναπαράγονται δημοσιεύματα», τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ fake news.

«Παρουσιάζονται σε δελτία και ιστοσελίδες που έχουν κι αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντισυριζα μέτωπο, που θέλει να επαναφέρει το παλαιό πολιτικό σύστημα που δημιούργησε τα ελλείμματα, το τσάκισμα των μισθών κλπ.» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η Νέα Δημοκρατία «ξαναφέρνει το ανύπαρκτό για την ελληνική κυβέρνηση θέμα», διότι «θέλετε να δημιουργήσετε  πολιτικό αντιπερισπασμό σε σχέση με μια πολιτική εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας». Αυτή η εξέλιξη κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι οι διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων: «Ασκήθηκαν παραγγελίες διώξεων. Κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου. Για τα 200 εκατ. δανεικά και αγύριστα ως ΝΔ και μάλιστα γι’ αυτό βγήκε η Ζαχαράκη και απάντησε ότι διαχειρίζεται τα οικονομικά της με σύνεση και έτσι σκοπεύει να διαχειριστεί και τα οικονομικά της Ελλάδα».

Κατά τον ίδιο η ΝΔ έχει περίσσιο θράσος την ώρα που παλαιότερα «πήρε την κουτάλα και δεν έχει διάθεση στο μέλλον να τα πληρώσει». «Οι κριτικές θα πρέπει να έχουν χαμηλότερη ένταση με δεδομένο το βεβαρυμένο παρελθόν που έχετε», κατέληξε.